Cornish Rex: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη μοναδική αυτή γάτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Bασικά χαρακτηριστικά

Η γάτα Cornish Rex (γάτα Rex της Κουρνουάλης) είναι μια μεσαίου μεγέθους γατούλα που μοιάζει σαν να ήρθε από άλλον πλανήτη. Η παράξενη εμφάνισή της, με τα μεγάλα αυτιά και την υπέροχη σγουρή και απίστευτα μαλακή γούνα, την καθιστά ως μια από τις πιο εντυπωσιακές γάτες στον κόσμο με φανατικούς θαυμαστές.

Η ιστορία της

Όπως φανερώνει το όνομά της, προέρχεται από την Κορνουάλη, της Αγγλίας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια γέννα μιας γάτας φάρμας, το 1959.

H ιδιοκτήτρια της φάρμας, η Nina Ennismore, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα με το ένα από τα 4 γατάκια της γέννας, ένα αρσενικό με ασυνήθιστο κοντό και σγουρό τρίχωμα. Τον ονόμασε Kallibunker και αποφάσισε να τον κρατήσει στο σπίτι της.

O κτηνίατρος της Ennismore τη συμβούλεψε να έρθει σε επαφή με το γενετιστή A.C. Jude και να του παρουσιάσει τον Kallibunker. Ο γενετιστής ονόμασε αυτή τη ράτσα Rex επειδή έμοιαζε με το ποντίκι Rex (λόγω του σγουρού τριχώματος).

Όταν το “Life” δημοσίευσε ένα σύντομο άρθρο και φωτογραφίες του Kallibunker, ο κόσμος ενθουσιάστηκε πολύ με την παρουσία αυτής της νέας φυλής.

Χαρακτήρας

Η γατούλα αυτή είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο, δραστήριο, παιχνιδιάρικο και πολύ σκανταλιάρικο. Κατάλληλη για συντροφιά, τα πάει καλά και με τα παιδιά και με τους μεγάλους και μαθαίνει εύκολα. Ο χαρακτήρας της την κάνει ιδανική για οικογένειες με έντονη δραστηριότητα.

Σημαντικό

Λόγω της ιδιαιτερότητας του τριχώματος (κοντό και λεπτό), η φυλή αυτή δεν μπορεί να ζήσει άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να παρουσιάζουν και υποθερμία. Συχνά θα τη συναντήσετε να κουλουριάζεται κοντά σε ζεστά μέρη.

Είναι επίσης ευαίσθητη σε δερματικές παθήσεις. Τέλος θεωρείται και αντιαλλεργική, καθώς δεν αποβάλλει τόσες πολλές τρίχες όσο οι άλλες ράτσες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο