HAPPY END
Η νέα ζωή του μικρού Σκούμπι, του σκυλάκου που παράτησαν έξω από το καταφύγιο στα Γιάννενα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο που ζει μαζί σου είναι να το εγκαταλείψεις. Δυστυχώς η χώρα μας, εκτός από ρεκόρ στις κακοποιήσεις, έχει και ρεκόρ στις εγκαταλείψεις κατοικιδίων. Ζώα πετιούνται στους δρόμους, στα βουνά, στα σκουπίδια.
Οι λόγοι πολλοί. Γιατί γέρασε και δεν το θες πια, γιατί αρρώστησε, γιατί δεν το στείρωσες και γέννησε, οπότε ξεφορτώνεσαι τα μικρά του ή καμιά φορά και το ίδιο, γιατί άλλαξε η ζωή σου και σε αυτή θεωρείς ότι δεν χωράει πλέον αλλά και επειδή απλά το βαρέθηκες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν το σκυλάκι ή τη γατούλα τους επειδή απλά τα βαρέθηκαν.
Ένα ζώο που ζει μέσα σε σπίτι δύσκολα επιβιώνει μόνο του έξω. Αν είναι δε γέρικο ή άρρωστο, οι ελπίδες να επιζήσει είναι μηδαμινές. Μόνο αν βρεθεί κάποιος και θελήσει να το πάρει. Αλλά αυτό ελάχιστες φορές συμβαίνει. Είναι άλλωστε αμέτρητα τα ζώα εκεί έξω.
Ένα τέτοιο πλάσμα είναι και ο όμορφος Σκούμπι. Ο Σκούμπι εγκαταλείφθηκε μόλις 6 μηνών, τον Μάιο που μας πέρασε, έξω από το δημοτικό καταφύγιο στα Γιάννενα. Το καταφύγιο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και κανείς δεν ήταν εκεί για να δει ποιος το έκανε.
Εθελοντές του “Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων”, Animal Action, τον βρήκαν τρομοκρατημένο. Στην αρχή ήταν δύσκολο να τον πιάσουν αλλά τελικά τα κατάφεραν. Το ζώο, όπως ήταν λογικό, ήταν στρεσαρισμένο.
Μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Ήταν μικρούλης και υπέροχος χαρακτήρας. Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί κάποιος να εγκαταλείπει έτσι ένα τέτοιο πλάσμα.
Οι άνθρωποι του “Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων” προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να του βρουν μια οικογένεια να τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Και το κατάφεραν.
Η οικογένεια, που άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της για το μικρό Σκούμπι, έχει δυο παιδάκια, τα οποία από την πρώτη στιγμή τον αγάπησαν και θέλησαν να τον φροντίσουν. Έτσι, ένα μήνα μετά την εγκατάλειψή του, ο σκυλάκος ζει μια υπέροχη ζωή.
Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δεν είναι όλα τα ζωάκια που εγκαταλείπονται τυχερά όπως ο Σκούμπι. Τα περισσότερα δυστυχώς δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Δεν καταφέρνουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία όπως ο Σκούμπι.
Δείτε την ανάρτηση του “Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων” https://www.facebook.com/animalactionioannina/photos/pcb.3317265778338150/3317242918340436/?type=3&theater

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο