Βρήκε σπίτι ο μικρός σκυλάκος που τον παράτησαν στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο που ζει μαζί σου είναι να το εγκαταλείψεις. Δυστυχώς η χώρα μας, εκτός από ρεκόρ στις κακοποιήσεις, έχει και ρεκόρ στις εγκαταλείψεις κατοικιδίων. Ζώα πετιούνται στους δρόμους, στα βουνά, στα σκουπίδια.
Οι λόγοι πολλοί. Γιατί γέρασε και δεν το θες πια, γιατί αρρώστησε, γιατί δεν το στείρωσες και γέννησε, οπότε ξεφορτώνεσαι τα μικρά του ή καμιά φορά και το ίδιο, γιατί άλλαξε η ζωή σου και σε αυτή θεωρείς ότι δεν χωράει πλέον αλλά και επειδή απλά το βαρέθηκες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν το σκυλάκι ή τη γατούλα τους επειδή απλά τα βαρέθηκαν.
Ένα ζώο που ζει μέσα σε σπίτι δύσκολα επιβιώνει μόνο του έξω. Αν είναι δε γέρικο ή άρρωστο, οι ελπίδες να επιζήσει είναι μηδαμινές. Μόνο αν βρεθεί κάποιος και θελήσει να το πάρει. Αλλά αυτό ελάχιστες φορές συμβαίνει. Είναι άλλωστε αμέτρητα τα ζώα εκεί έξω.
Όμως αρκετά ζωάκια είναι τυχερά. Και οι όμορφες ιστορίες διάσωσης καλό είναι να γράφονται για να δούμε ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν -έστω και λίγο-τα πράγματα. Το περιστατικό το διαβάζουμε στη σελίδα του φιλοζωικού Σωματείου Αίσωπος της Καβάλας.
Ο σκυλάκος Ζοζέ πετάχτηκε στο δρόμο (Εθνική Καβάλας-Θεσσαλονίκης). Για να πεθάνει. Έτρεχε πανικόβλητος χωρίς να ξέρει τι να κάνει. Ήταν θέμα λεπτών να τον πατήσει κάποιος. Βρέθηκε όμως κάποιος μια γυναίκα, η Άρτεμις, ο καλός του άγγελος, και τον πήρε. Τον πήγε στο σωματείο Αίσωπος. Οι εθελοντές του σωματείου τον ανέλαβαν.
Ο μικρούλης είναι μόλις 1,5 ετών και 9 κιλά. Πήγε σε προσωρινή φιλοξενία, σε δυο φιλόζωους ηλικιωμένους που άνοιξαν το σπίτι τους για αυτόν.
Και ήρθε η ώρα που κάποιος αποφάσισε να τον πάρει μόνιμα και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος. Η κυρία Ρέα από την Αθήνα είδε την ιστορία του και πήγε μέχρι τη Θεσσαλονίκη που ήταν σε φιλοξενία και τον πήρε. Και έτσι ο μικρός ξεκίνησε μια νέα ζωή.
Μπράβο στη γυναίκα που δεν τον άφησε στο δρόμο, όταν τον είδε. Μπράβο στο σωματείο Αίσωπος Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας   https://www.facebook.com/238452228553/photos/pcb.10158573021943554/10158573021718554/?type=3&theater   που τον φρόντισε, στους ανθρώπους που τον φιλοξένησαν και στην κυρία Ρέα που τον υιοθέτησε.
Ο Ζοζέ ήταν τυχερός. Δεν είναι όμως όλα που πετιούνται στο δρόμο. Υιοθετήστε ένα τέτοιο ζωάκι και σώστε του τη ζωή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο