Ιωάννινα: Επιστρέφουν στο καταφύγιο μετά από 4 χρόνια σκύλο επειδή δεν τον θέλουν άλλο- Μεγάλη ανάγκη να βρεθεί σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι κακοποιήσεις ζώων είναι πλέον σε καθημερινή βάση σε όλη την Ελλάδα. Η χρονιά αυτή δυστυχώς ούτε άρχισε ούτε συνεχίζεται καλά. Φόλες, δηλητήρια, πυροβολισμοί και ό,τι άλλο σε βάρος των ζώων μπορεί να φανταστεί κανείς είναι η τραγική πραγματικότητα.
Στα θλιβερά όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι εγκαταλείψεις. Να μη στειρώνεις το ζώο σου και να πετάς τα μωρά που γεννάει. Ή να αποφασίζεις μια μέρα ότι δεν το θες άλλο. Και πας χωρίς τύψεις να το ξεφορτωθείς. Το παρατάς στο δρόμο ή το αφήνεις κάπου μακριά, σε ένα έρημο μέρος ώστε και να μη σε δουν αλλά και να μην μπορεί να γυρίσει πίσω σπίτι.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση. Να καλείς τη φιλοζωική ή το δήμο και να τους λες ότι δεν θες να κρατήσεις άλλο το ζώο σου και να ζητάς να το πάρουν πίσω.
Κάτι τέτοιο συνέβη και στον Ντράγκον. Ο Ντράγκον υιοθετήθηκε από το Δημοτικό καταφύγιο στα Γιάννενα από μία οικογένεια όταν ήταν ενός μήνα κουταβάκι. Πριν από 4 περίπου χρόνια. Τέσσερα χρόνια μεγάλωσε σε μία οικογένεια που πλέον δεν τον θέλει. Έδωσαν μάλιστα λίγες μέρες διορία να τον πάρει πίσω ο δήμος.
Ζήτησαν τη βοήθεια της Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αλλά ο Σύλλογος δεν έχει διαθέσιμο χώρο να τον πάρει. Ξέρουμε την κατάσταση των φιλοζωικών και τα αμέτρητα ζώα που φροντίζουν.
Έτσι σε μία εβδομάδα τον επιστρέφουν στο καταφύγιο μετά από 4 χρόνια. Οι εθελοντές του Συλλόγου κάνουν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για τον Ντράγκον. Να μην κλειστεί σε ένα κλουβί του καταφυγίου και μετά να επανενταχθεί για να ζήσει ως αδέσποτος. Γιατί δυστυχώς έτσι θα γίνει. Ούτε καν ξέρει αυτή τη ζωή.
Ο σκυλάκος έχει άψογο χαρακτήρα, είναι ψυχούλα, και έχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτό το πλάσμα. Είναι κρίμα να πάει στο δρόμο.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για υιοθεσία, ας επικοινωνήσει με την Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων και οι εθελοντές της θα τον φέρουν σε επαφή με την οικογένεια για να τον γνωρίσει.  https://www.facebook.com/animalactionioannina/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο