Λιβαδειά: Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος που χαρακτηρίστηκε από το Δήμο επιθετικός και πήγαινε για ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Επειδή δυστυχώς στη χώρα μας οι κακές ειδήσεις για τα ζώα είναι περισσότερες από τις καλές, όταν διαβάζουμε μια που είναι καλή, θέλουμε να τη μοιραστούμε και μαζί σας. Για να μη χάσουμε την ελπίδα ότι μπορεί κάτι να αλλάξει στο μέλλον. Ότι οι εγκαταλείψεις και οι κακοποιήσεις των ζώων θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.
Η είδηση, την οποία διαβάζουμε στη σελίδα των Εθελοντών Φιλόζωων Λιβαδειάς https://www.facebook.com/ethelontesfilozooilivadeias/, αφορά μια υιοθεσία ενός ζώου που κινδύνευε με ευθανασία.
Ο αδέσποτος σκυλάκος από τη Λιβαδειά, που βλέπετε στις φωτογραφίες, χαρακτηρίστηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα επιθετικός. Η συνηθισμένη δηλαδή ιστορία. Όταν δεν θέλουμε κάποιο αδέσποτο στη γειτονιά μας, καλούμε το δήμο για να το μαζέψει. Τις περισσότερες φυσικά φορές το ζώο δεν μας έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ο δήμος πηγαίνει και το μαζεύει. Και δεν θέλει και πολύ να το χαρακτηρίσει επιθετικό. Τι γίνεται όταν χαρακτηριστεί κάποιο αδεσποτάκι επιθετικό; Αν δεν βρεθεί άμεσα κάποιος να το υιοθετήσει, θα οδηγηθεί σε ευθανασία.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή. Ο μικρός είχε βρει μια μέρα καταφύγιο σε μια πυλωτή, όπου κάποιος του έβαλε νεράκι και φαγητό. Κάποιοι όμως δεν τον ήθελαν. Και του επιτέθηκαν με πέτρες και κλοτσιές. Τι θα κάνεις όταν δέχεσαι επίθεση; Θα αμυνθείς.
Έτσι ο σκύλος περισυλλέχτηκε από το Δήμο και χαρακτηρίστηκε “επιθετικός”. Από την πρώτη στιγμή οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς ξεκίνησαν αγώνα να τον σώσουν και να του βρουν σπίτι. Χωρίς να βρεθεί κάποιος, το ζώο δεν είχε καμιά ελπίδα. Κάτι φυσικά αυτό ήταν πολύ άδικο, καθώς ο σκυλάκος μόνο επιθετικός δεν ήταν. 
Η τύχη όμως του μικρού ήθελε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία καθώς ένας άνθρωπος θέλησε να ανοίξει το σπίτι του για αυτόν. Ο κ. Γιώργος, που ζούσε στη γειτονιά που ήταν και ο σκύλος και τον ήξερε, όταν έμαθε ότι το συγκεκριμένο ζώο χαρακτηρίστηκε επιθετικό, αμέσως αποφάσισε να το πάρει και να το σώσει. Και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία καθώς είχε καταδικαστεί χωρίς να φταίει. Καλή ζωή να έχουν και οι δύο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο