Αυτά είναι τα καλύτερα σνακ που μπορείτε να δώσετε στα ζωάκια σας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Φροντίστε να είναι υγιεινά
Μπορεί ένα σνακ να είναι απολαυστικό και υγιεινό; Ναι, η απόλαυση βρίσκεται και στην τελετουργία. Το να ταΐζετε το ζωάκι σας στο στόμα με το χέρι είναι μια ευκαιρία να δεθείτε μαζί του και εκείνο το χαίρεται ιδιαίτερα. Επίσης, είναι ωραία ιδέα να προσφέρετε το σνακ μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (για παράδειγμα το μεσημέρι ή πριν τον ύπνο) ώστε να του δημιουργήσετε μια ευχάριστη συνήθεια.  Η ποσότητα επίσης μετράει πολύ – αλλά  το σνακ δεν πρέπει ποτέ να είναι αρκετά μεγάλο για να υποκαταστήσει ένα γεύμα. Μπορεί να είναι διαφορετικό στην υφή ή στη γεύση από το φαγητό που το κατοικίδιο ζώο σας τρώει κανονικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σνακ ως ανταμοιβή όταν εκπαιδεύετε το ζωάκι σας.
Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά
Επιβραβεύστε με ένα σνακ την καλή συμπεριφορά που το ζωάκι σας επιδεικνύει από μόνο του. Όταν το παρατηρήσετε να κάνει κάτι καλό, δώστε του ένα σνακ. Αλλά μην το παρακάνετε: Οι γάτες και τα σκυλιά δεν πρέπει να μασουλάνε όλη την ημέρα. Και μη δίνετε λιχουδιές όταν το ζώο βαριέται. Έτσι το μαθαίνετε να ζητιανεύει. Αφήστε που παχαίνει! Μπορείτε αντίθετα να κρατάτε το μυαλό τους σε εγρήγορση με διάφορα παιχνίδια που στηρίζονται στη φυσική παρόρμηση των ζώων να κυνηγήσουν, να μασήσουν, να φέρουν, να βγάλουν πράγματα από τρύπες και να βρουν ως ανταμοιβή μια λιχουδιά.
Τα κορυφαία σνακ
Για τις γάτες: είναι σαρκοφάγες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρουν τα συστατικά που χρειάζονται από το κρέας (η διατροφή των σκύλων μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία). Αποξηραμένο κρέας, πουλερικά και ψάρια είναι οι καλύτερες επιλογές. Στη συσκευασία θα πρέπει να αναγράφει 100 τοις εκατό κρέας ή σολομό, ή όποια και αν είναι η πηγή πρωτεΐνης.

Για τους σκύλους: αποξηραμένο βόειο κρέας, χοιρινό και μπισκότα είναι καλές επιλογές για τα σκυλιά, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν σιτάρι ή καλαμπόκι. Οι υδατάνθρακες που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλα προβλήματα είναι κυρίως η πατάτα και η γλυκοπατάτα.

Από την κουζίνα σας: το ψυγείο και το ντουλάπι σας προσφέρουν επιλογές, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρόφιμα που τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει ποτέ να τρώνε, όπως οτιδήποτε περιέχει την τεχνητή γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη ή σκόρδο και κρεμμύδια. Μπορείτε να δώσετε στο κατοικίδιο ζώο σας ένα μικρό κομμάτι τυρί ή μαγειρεμένο κρέας, ή λαχανικά, όπως καρότα, μπρόκολο, μπιζέλια. Ένα φιλέτο σαρδέλας σε νερό ή σε λάδι είναι η τέλεια λιχουδιά για τη γάτα σας – εγγυημένη για να αποσπάσει πολλά γουργουρίσματα.

Πηγή: http://www.keeppet.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο