Βοηθήστε το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας να βάλει τεχνητά ποδαράκια σε γατάκι που βρέθηκε με κομμένα τα τρία πόδια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν στα μέσα περίπου του Μαρτίου που μας πέρασε όταν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κλήθηκαν να αναλάβουν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό.
Επρόκειτο για ένα γατάκι που βρέθηκε με κομμένα τα 3 πόδια στη Λεωφόρο Καλυβίων στη Λαμία. Σοκαριστικό και φριχτό. Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος σκέφτηκε όχι μόνο να το περιθάλψει άμεσα αλλά και να παλέψει για να σωθεί. Ούτε σκέψη για ευθανασία, όπως δυστυχώς θα έκαναν οι περισσότεροι.
Το γατάκι πήγε στο κτηνιατρείο. Η περίπτωσή του ήταν, όπως καταλαβαίνουμε, ιδιαίτερη και φοβερά δύσκολη. Οι εθελοντές, αφού σταθεροποιήθηκε η υγεία του μετά από πολύ αγώνα, ξεκίνησαν την επικοινωνία με εξειδικευμένους γιατρούς ώστε να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των ποδιών του. Η σκέψη τους ήταν τα πρόσθετα μέλη ή κάποιο ειδικό καρότσι. Το επίσης τραγικό ήταν ότι ο μικρούλης ήταν και πυροβολημένος από αεροβόλο όπλο στο δεξί πόδι πάνω από το γόνατο.
Ο γατούλης με κομμένα τα ποδαράκια μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας της Σοφίας Ζώη-Δημήτρη Γκουγκούλη. Εκεί έγινε χειρουργικός καθαρισμός των κομμένων άκρων του. Και θα παρέμενε μέχρι να κλείσουν οι πληγές και να μην υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης. Στη συνέχεια έκανε εξειδικευμένες εξετάσεις και αξονικές όλων των άκρων ώστε να μη γίνει το παραμικρό λάθος.
Τον ονόμασαν Περσέα. Με τον καιρό ο Περσέας γινόταν όλο και πιο καλά. Πάλεψε πολύ για αυτό. Άρχισε να τρώει με όρεξη και να χαίρεται. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο. Ένα ζωάκι με ένα μόνο πόδι, με τόση ταλαιπωρία, τόσο πόνο, έδειχνε όρεξη για ζωή.
Έτσι αποφασίστηκε να βάλει τεχνητά μέλη. Γιατροί, τεχνικοί και μηχανολόγοι έγιναν μια γροθιά και έκαναν τα πάντα για να το σηκώσουν όρθιο με ένα εγχείρημα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα παρά μόνο στη Ρωσία και τη Μ. Βρετανία.
Τον Μάιο τα τραύματα του Περσέα είχαν κλείσει. Η κτηνίατρος έκανε λόγο για ένα απίστευτα καλό και ήσυχο πλάσμα που αναζητάει μόνο χάδια.
Τα τεχνητά μέλη από τιτάνιο έρχονται αυτές τις μέρες. Σημειώνουμε πάλι ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις, οι θεραπείες και τα τεχνητά μέλη κοστίζουν μέχρι στιγμής 2.100 ευρώ.
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε έστω και λίγα χρήματα. Όσα μπορεί ο καθένας.
Ο Περσέας σήμερα δεν θα ζούσε αν αυτοί οι εθελοντές δεν έκαναν τα πάντα για να ζήσει. Ας τους βοηθήσουμε. Ας δώσουμε στο γατούλη μια δεύτερη ευκαιρία. Η ζωή μέχρι τώρα ήταν πολύ άδικη μαζί του. Κάτι που δεν το αξίζει κανένα πλάσμα.
Ο λογαριασμός του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας (σημειώστε ότι είναι για τον Περσέα) είναι: Eurobank 0026-0740-18-0101830486
GR 8602607400000180101830486
BIC ERBKGRAA

Ο γατούλης με τα κομμένα ποδαράκια άρχισε να τρώει και μάλιστα με μεγάλη όρεξη. Πολύ αισιόδοξο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αναρτούμε το βίντεο για να μοιραστείτε τη χαρά μας.

Δημοσιεύτηκε από Αγγέλα Μπαρτσιώκα στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Αγγέλα Μπαρτσιώκα στις Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Διαβάστε επίσης

4 σχόλια

Χρυσοθεμις Σταμάτη 8 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:14 μμ

Μόλις εκανα μια μικρη καταθεση τωρα για τον Περσέα

Reply
Ναγια 11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:46 μμ

Μπράβο σας γι αυτό το εγχείρημα. Είναι απίστευτο πως κάποιος πυροβόλησε ένα γατάκι, και στη συνέχεια πήγε κοντά και του έκοψε τα άλλα τρία πόδια. Είναι θαύμα πώς ο μικρός δεν φοβάται και είναι άνετος όταν βλέπει ανθρώπους. πάλι μπράβο σας.!

Reply
Μόσχου Αικατερίνη 12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 2:34 πμ

Μόλις το είδα μπορώ ακόμα να καταθέσω;

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 14 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:46 μμ

Ναι, και μιλήστε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας για να τους ενημερώσετε και να μαθαίνετε νέα για τον Περσέα.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο