Ηράκλειο Κρήτης: Σκυλάκος που ζούσε θλιμμένος δύο χρόνια στο κυνοκομείο βρήκε σπίτι- Μην ξεχνάτε τα ζώα στα κλουβιά-

από Μυρτώ Τζώρτζου
Με αφορμή ένα δημοσίευμα της Mary Trip, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στο Ηράκλειο Κρήτης, στη σελίδα της στο Facebook, μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί. Όμως πολλοί, ακόμα και φιλόζωοι, συχνά τα ξεχνούν.
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο σκυλάκος με το όνομα Ρήγας βρισκόταν κλεισμένος σε ένα κλουβί στο καταφύγιο Ηρακλείου για δύο χρόνια. Τεσσάρων ετών, ημίαιμος φυσικά και έχοντας διαγνωστεί με λεϊσμανίαση. Δεν ήταν μικρόσωμος. Συνήθως τα μικρόσωμα έχουν καλή τύχη. Τα 27 κιλά του είναι απαγορευτικά για πολλούς.
Το μέλλον ενός σκύλου με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι λίγο πολύ γνωστό. Ζωή για πάντα σε κυνοκομείο. Εκτός και αν γίνει ένα θαύμα.
Στην περίπτωση του Ρήγα το θαύμα έγινε. Τα ματάκια του πίσω από τα κάγκελα του κλουβιού συγκίνησαν μια γυναίκα από την Αθήνα, τη Δανάη, η οποία αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να του ανοίξει το σπίτι της να ζήσει ευτυχισμένος. Όσοι τον είχαν γνωρίσει είχαν δει ένα υπέροχο σκυλάκι, φιλικό, αξιαγάπητο, με ήρεμο χαρακτήρα. Τον είχαν όμως προσπεράσει. Είναι και πολλά τα σκυλάκια σε ένα κυνοκομείο.
Όλα τα ζώα που βρίσκονται είτε στους δρόμους είτε σε καταφύγια χρειάζονται μια ευκαιρία. Πρέπει να έχουν μια ευκαιρία. Την αξίζουν. Είναι σκληρό και απάνθρωπο να ζεις και να πεθαίνεις μόνος σε ένα κλουβί. Για σκεφτείτε το. Δεν σας νοιάζει; Πρέπει να σας νοιάζει.
Η Δανάη ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη για να πάρει τον Ρήγα. Να του χαρίσει ένα σπίτι που είχε πολλή ανάγκη. Ένα σπίτι που θα νιώθει σιγουριά και αγάπη. Να σταματήσουν τα ματάκια του να είναι τόσο θλιμμένα. Έχετε δει ζώο μέσα σε κλουβί; Αν ναι, κοιτάξτε τα μάτια του. Δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ.
Η ιστορία αυτή για πολλούς είναι ασήμαντη. Αν πιστεύεις ότι έχεις, έστω και λίγη, ενσυναίσθηση, θα καταλάβεις ότι είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντικό να σώσεις ένα ζώο. Και ένα ζωάκι που φεύγει από κυνοκομείο για σπίτι σώζεται. Ας κάνουμε όλοι αυτό που έκανε η Δανάη. Μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο