Κρήτη: Πώς μπορεί μια γυναίκα να κοιμάται ασφαλής δίπλα σε κάποιον που έκοψε τα γεννητικά όργανα του σκύλου του επειδή απλά νευρίασε;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένας 55χρονος άντρας, ο Α. Χ. υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στο χωριό Κουνουπιδιανά στην Κρήτη μαζί με τα τρία του παιδιά και την έγκυο γυναίκα του. Μαζί τους ήταν και ο σκύλος τους. Κάποια στιγμή ο άντρας αυτός νευρίασε γιατί ο σκύλος έκανε κάτι-δεν έχει και πολλή σημασία τι- και θέλησε να τον τιμωρήσει. Τον πήρε με τη βία, τον κρέμασε έξω από το σπίτι του και του έκοψε τα γεννητικά όργανα. Τόσο απλά.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com
Το ζώο σφάδαζε από τους πόνους. Έτυχε να είναι εκεί ένας Γερμανός τουρίστας όπου τον πλησίασε και του είπε να το μεταφέρει άμεσα στον κτηνίατρο αλλιώς θα πάρει την αστυνομία. Ο νταής φοβήθηκε. Το μετέφερε στον κτηνίατρο, το παράτησε και εξαφανίστηκε. Και φυσικά από τη μεγάλη γενναιότητά του κρύφτηκε ώστε να παρέλθει το αυτόφωρο. 
Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Στην Ελλάδα οι κακοποιήσεις ζώων έχουν χτυπήσει κόκκινο. Είναι καθημερινό φαινόμενο. Η συγκεκριμένη βέβαια δείχνει μεγάλη ανωμαλία, βρώμικη ψυχή. Έτσι πιστεύουμε ότι είναι και δεν θα το κρύψουμε. Δεν θα φοβηθούμε τις λέξεις. Οι ψυχίατροι βέβαια είναι πιο ειδικοί για αυτό.
Με άλλα λόγια ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Για όλους. Πρώτα όμως από όλα για την οικογένειά του. Για τα παιδιά του, για τη γυναίκα του. Δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά είχε μέχρι στο σπίτι του αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβεις. Νταής, ψευτόμαγκας, απόλυτος, σίγουρα αυταρχικός, ο τύπος του αποφασίζω και διατάζω γιατί είμαι άντρας. Μπορεί να είναι και χειρότερα τα πράγματα. Θα ειπωθούν στην πορεία. Κάποια στόματα θα ανοίξουν. Αφού πρώτα πουν ότι ήταν καλός άνθρωπος και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα, τα γνωστά δηλαδή, μετά θα ανοίξουν δειλά δειλά το στοματάκι τους. Αφού βέβαια βεβαιωθούν ότι έχει πιαστεί. Γιατί ο φόβος κυριαρχεί.
Και ερχόμαστε τώρα στη γυναίκα του. Δεν γνωρίζουμε πώς της φερόταν, τι συμπεριφορά είχε απέναντί της. Ακόμα όμως και αν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, είναι επικίνδυνος. Ακόμα και αν δικαστεί, ακόμα και αν πληρώσει πρόστιμο. Είναι επικίνδυνος.
Πώς μπορεί λοιπόν μια γυναίκα να κοιμάται δίπλα του ήσυχη τα βράδια; Πώς είναι σίγουρη ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν; Πώς είναι σίγουρη ότι η ίδια είναι ασφαλής; Στην τελική είναι δυνατόν να κοιμηθείς με έναν άνθρωπο που έκανε αυτή την πράξη;
Δυστυχώς πολλές γυναίκες δικαιολογούν τους άντρες τους σε ανάλογες πράξεις. “Δεν ήταν κακός”, “ήταν η κακιά η ώρα”, “μας αγαπάει”, “μετάνιωσε” και άλλες τέτοιες-συγνώμη για την έκφραση- μπούρδες. Και βλέπουμε τι γίνεται στο μέλλον. Βλέπουμε πόσο ο δράστης έχει μετανιώσει.
Το αν θα φύγει μακριά του ή όχι είναι δικό της θέμα. Είναι πολλά τα παιδιά τους. Είναι δύσκολη απόφαση. Δύσκολοι καιροί. Όλα δύσκολα. Τέλος τέλος δεν είναι δική μας δουλειά να της πούμε τι θα κάνει. Υπάρχει από την άλλη και η περίπτωση να ήξερε το χαρακτήρα του. Δεν ξυπνάς μια μέρα και πας και σφάζεις ένα σκύλο. Έτσι δεν είναι;
Τώρα το πώς κακοποίησε το σκύλο-κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα-δεν είναι τυχαίο. Ο τρόπος εννοούμε. Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό για το χαρακτήρα του. Δεν τον χτύπησε, δεν έκανε κάτι άλλο. Του έκοψε τα γεννητικά όργανα.
Δεν θα πω κάτι άλλο. Θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Θα μιλήσει όμως; Στην Ελλάδα είμαστε. Ξέρουμε πώς τη σκαπουλάρουν όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι. Ξέρουμε πώς πέφτουν στα μαλακά. Πώς συνεχίζουν να ζουν κανονικά τη ζωούλα τους.
Τέλος θα ξαναπούμε αυτό που είπαμε πιο πάνω. Ο δράστης είναι επικίνδυνος, πρώτα από όλα για την οικογένειά του. Μετά για την κοινωνία. Για τους ανθρώπους δίπλα του. Αυτοί οι άνθρωποι βασανίζουν πρώτα τις γυναίκες τους και μετά τα παιδιά τους. Πρέπει να πάρουν όλοι τα μέτρα τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο