Ελαφάκι βρέθηκε στην Πάρνηθα ετοιμοθάνατο καθώς του είχαν δώσει ψωμί, γαριδάκια και ζαμπόν- Μην ταΐζετε ΠΟΤΕ τα άγρια ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πληροφορία που πολλοί δεν γνωρίζουν διαβάζουμε στη σελίδα των Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) https://www.facebook.com/EDASA1987  στο Facebook και έχει να κάνει με το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν βρίσκουμε στο βουνό κάποιο ελαφάκι. Αν είμαστε άνθρωποι που αγαπούμε τα ζώα, θα χαρούμε ιδιαίτερα συναντώντας ένα τέτοιο πλάσμα. Όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Η ιστορία που διαβάζουμε έχει ως εξής:
Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στην Πάρνηθα, στην τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.
Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, οι οποίοι έφτασαν άμεσα.
Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς, προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που του έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.
Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο