Δείτε τον Major, το σκύλο που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει υιοθετήσει από καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δεν γνωρίζουμε την πολιτική που πρόκειται να ασκήσει ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, όμως αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για αυτόν είναι ότι αγαπάει τα ζώα. Πριν μάλιστα από δύο χρόνια υιοθέτησε ένα σκυλάκο, 10 μηνών, από καταφύγιο.
Ο Major, όπως ονομάζεται, είναι Γερμανικός Ποιμενικός και βρισκόταν στο καταφύγιο του οργανισμού Delaware Humane Association (DHA). Είχε βρεθεί με τα αδερφάκια του σε άσχημη κατάσταση και χρειάστηκε κτηνιατρική φροντίδα. Τα σκυλάκια αυτά είχε δει στο Facebook η κόρη του Biden, Ashley Biden, και είχε στείλει το ποστ για αυτά στον πατέρα της. Έτσι εκείνος επικοινώνησε με τον οργανισμό και ζήτησε να πάρει ένα. Το σκυλάκι πήγε στο σπίτι του Biden δοκιμαστικά για 6 μήνες. Μετά τη φιλοξενία, η οικογένεια Biden αποφάσισε να το υιοθετήσει και επίσημα.
Ο Biden και η γυναίκα του Jill Biden έχουν στο σπίτι άλλο ένα σκυλάκι, την Champ, η οποία είναι και αυτή γερμανικός ποιμενικός. Η Champ είναι αρκετά μεγαλύτερη και ο Biden ήθελε ένα μικρό σκυλάκι να της κάνει παρέα.
Για την ιστορία ο Biden είναι ο τρίτος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει υιοθετήσει ζώο από καταφύγιο. Πρώτος ήταν ο Abraham Lincoln, ο οποίος υιοθέτησε ένα σκυλάκι που περιφερόταν σε δρόμους του Ιλινόις. Δεύτερος Πρόεδρος ήταν ο Lyndon B. Johnson που υιοθέτησε ένα σκύλο που είχε εγκαταλειφθεί από αυτόν που το είχε σε ένα βενζινάδικο.
Ο Donald Trump ήταν ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε αυτά τα 100 χρόνια που δεν είχε σκύλο. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, απάντησε ότι δεν είχε χρόνο για σκύλο. Στη βιογραφία της η πρώην σύζυγός του Ivana Trump αναφέρει ότι ο Trump δεν συμπαθούσε τους σκύλους. Φυσικά δεν μας κάνει καμιά εντύπωση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο