Ακτιβιστές στην Πολωνία έσωσαν αλεπουδίτσες από εκτροφείο γούνας- Τα ζώα θανατώνονται με ηλεκτροπληξία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η φρίκη της γούνας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου που ακολουθεί. Ο θάνατος ενός ζώου για να γίνει μια γούνα. Θάνατος; Από ηλεκτροπληξία. Το μαρτύριο μιας ψυχής για την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Αμέτρητα τα εκτροφεία τέτοιων ζώων και άθλιες οι συνθήκες παραμονής τους. Τίποτα φυσικά δεν συγκρίνεται με αυτό που θα ακολουθήσει.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί που αγωνίζονται για να σταματήσει όλο αυτό. Όπως κάποιοι ακτιβιστές του φιλοζωικού οργανισμού Otwarte Klatki (Open Cages) από την Πολωνία που πριν από λίγες μέρες εντόπισαν ένα άθλιο εκτροφείο ζώων για γούνα, μένοντας στην κυριολεξία άφωνοι. Όλο αυτό ξεκίνησε όταν τους ειδοποίησαν κάτοικοι από ένα χωριό, στην περιοχή Durzyn, ότι στους δρόμους του χωριού βρίσκονται αλεπούδες. Τα ζώα το είχαν σκάσει από εκεί. Έτσι έφτασαν και στο εκτροφείο.
Πολλά ζώα, αλεπούδες, ρακούν, είχαν πεθάνει μέσα, από πείνα και δίψα, άλλα ζούσαν στοιβαγμένα σε κλουβιά σε απάνθρωπες συνθήκες. Και ένας τρόμος στο βλέμμα τους. Οι δυο αλεπουδίτσες που είδαν σε ένα κλουβί να κάθονται φοβισμένες και αγκαλιασμένες είναι μια εικόνα πραγματικά χωρίς λόγια. Η συγκεκριμένη φάρμα είχε εγκαταλειφθεί καθώς ο ιδιοκτήτης της είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ήταν φυλακή. Τα ζώα έμειναν εκεί για να πεθάνουν.
 Οι άνθρωποι του οργανισμού κατάφεραν και έσωσαν 18 αλεπουδίτσες. Τις μετέφεραν σε κτηνιατρείο για περίθαλψη καθώς δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Η Πολωνία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή γούνας. Αμέτρητα εκτροφεία, στα οποία ζώα πεθαίνουν βασανιστικά. Για την ανθρώπινη ματαιοδοξία, όπως είπαμε πιο πάνω.

Πηγή: Bored Panda, Φωτογραφίες Andrew Skowron/Otwarte Klatki.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο