Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος που πριν από λίγες μέρες τον “πέταξαν” μέσα από ένα αυτοκίνητο σε δρόμο κοντά στην Έδεσσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πώς θα αντιδρούσατε στη σκέψη να εγκαταλείψετε το κατοικίδιό σας στο δρόμο-και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Όχι ότι έχει σημασία η εποχή αλλά κάτι τέτοιες μέρες-υποτίθεται- ότι είναι μέρες αγάπης.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει καν από το μυαλό σας. Απολύτως λογικό. Τα ζώα μας είναι μέλη της οικογένειάς μας. Τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ακόμα και αν τα οικονομικά μας είναι άσχημα, ένα πιάτο φαγητό δεν γίνεται να μη τους το δώσουμε. Προσπαθούμε τουλάχιστον.

Αυτά σκεφτόμαστε εμείς. Αλλά εμείς δεν είμαστε όλοι. Γιατί υπάρχουν μερικοί-και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί-που κάποια στιγμή της ζωής τους σταματάνε να αγαπάνε το κατοικίδιό τους. Σταματάνε να το θέλουν. Αν το αγαπούσαν και αν το ήθελαν ποτέ. Και αποφασίζουν να το ξεφορτωθούν. Και όχι, δεν ζητούν βοήθεια από φιλοζωικές για αυτό ούτε προσπαθούν να βρουν ένα άλλο σπίτι να πάει. Κάνουν κάτι ξεκούραστο και απλό. Το βάζουν μέσα στο αυτοκίνητο, πηγαίνουν κάπου, σταματούν και ανοίγουν την πόρτα. Και αυτό ήταν. Δεν υπάρχει πια το βάρος στη ζωή τους. Συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους σαν να μη συνέβη τίποτα.

Ένας τέτοιο ζωάκι ήταν και ο Λούης, ο μικροσωμούλης. Ο Λούης ζούσε σε σπίτι, κάπου στην Έδεσσα, αλλά κάποια στιγμή έγινε ανεπιθύμητος. Τον έβαλαν λοιπόν στο αυτοκίνητο και πήγαν και τον εγκατέλειψαν σε κεντρικό δρόμο του χωριού Άγρα, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Έδεσσας. Μόνος του εκεί, μετά το σοκ της εγκατάλειψης, έγινε φοβικός προς τους ανθρώπους. Στεκόταν στο ίδιο σημείο έχοντας χάσει στην κυριολεξία τον προσανατολισμό του. Πώς να εμπιστευτεί πλέον τους ανθρώπους;

Μια θλιβερή ιστορία που μας τη γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook οι άνθρωποι του Καταφυγίου Έδεσσας Καταφύγιο Έδεσσας. Μια ιστορία από τα ίδια, θα λέγαμε.

Ο Λούης, τυχερός μέσα στην ατυχία του, εντοπίστηκε από φιλόζωη κοπέλα που δεν της έκανε καρδιά να τον αφήσει εκεί. Τι ελπίδα άλλωστε έχει ένα μικρόζωο σκυλάκι έξω; Με δυσκολία, και μετά από προσπάθειες, κατάφερε και τον έπιασε.

Οι εθελοντές, αφού τον πήγαν στον κτηνίατρο, ξεκίνησαν τις κοινοποιήσεις ώστε να βρεθεί κάποιος να τον υιοθετήσει. Να μην κάνει Χριστούγεννα στο Καταφύγιο. Μικρούλης, χωρίς βέβαια τσιπάκι, έμεινε για φιλοξενία στην κοπέλα που τον βρήκε.

Σήμερα όμως είναι μια άλλη μέρα καθώς διαβάζουμε τα ευχάριστα. Ο όμορφος Λούις υιοθετήθηκε. Ο όμορφος Λούις σε λίγο καιρό θα έχει ξεχάσει το σοκ της εγκατάλειψης. Υπέροχα νέα.

Οι άνθρωποι του Καταφυγίου Έδεσσας κάνουν έκκληση να βρεθεί αυτός που άφησε το σκυλάκι. Για να του επιβληθεί ο νόμος. Η περιοχή είναι μικρή. Δεν μπορεί κάποιος να μη γνωρίζει το ζώ0 αυτό. Να μην το έχει δει κάπου. Στοιχεία μέχρι τώρα ώστε να εντοπιστεί το όχημα δεν υπάρχουν.

Στο Καταφύγιο της Έδεσσας ζουν υπέροχα σκυλούνια. Πολλά από αυτά ζουν από μικρά εκεί. Είναι πολύ σπουδαίο να πάρει κάποιος από εκεί ένα από αυτά. Δεν είναι το ίδιο η ζωή στο κλουβί με τη ζωή στο σπίτι. Δώστε σε ένα από αυτά μια δεύτερη ευκαιρία.

Γνωρίστε τα εδώ: Καταφύγιο Έδεσσας

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο