Δήμος Μεγαρέων: Ας σκεφτούμε τα ζώα που πανικοβάλλονται και κινδυνεύουν και μη ρίξουμε φέτος πυροτεχνήματα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ανακοίνωση, που για να πούμε την αλήθεια, μας εξέπληξε ευχάριστα έβγαλε ο Δήμος Μεγαρέων και έχει να κάνει με τα πυροτεχνήματα που πέφτουν τις μέρες αυτές, με αποκορύφωμα την Πρωτοχρονιά. Δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο να έχει κάνει κάποιος άλλος δήμος, οπότε αξίζει να του δώσουμε σημασία και να το προβάλουμε.

Ο δήμος λοιπόν παρακαλεί τους πολίτες να μη ρίξουν φέτος πυροτεχνήματα, σκεπτόμενοι τα ζώα. Τα οποία πανικοβάλλονται, φοβούνται και πολλά χάνονται. Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που κάθε χρόνο Πρωτοχρονιά και Πάσχα χάνουν τα ζώα τους, τα οποία από το φόβο τους αρχίζουν και τρέχουν φεύγοντας πολύ μακριά από το σπίτι τους. Πολλά χάνουν τη ζωή τους από αυτοκίνητα. Πολλά επίσης πουλιά σκοτώνονται.

Μπράβο στο Δήμο Μεγαρέων για την πραγματικά πολύ σημαντική παράκληση που κάνει. Και ας γίνει μια αρχή ώστε να κάνουν το ίδιο και άλλοι Δήμοι στο μέλλον.

Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων

Τα πυροτεχνήματα προκαλούν ίσως χαρά σε μερικούς ανθρώπους, αλλά πολύ πόνο και τρόμο στα ζώα.
Τα πουλιά υποφέρουν από τα πυροτεχνήματα και πολλά χάνουν τη ζωή τους.

Τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σκύλοι και γάτες, πανικοβάλλονται και κινδυνεύουν. Το περασμένο Πάσχα, εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα πολλά επεισόδια με πανικόβλητα σκυλιά και γάτες, που μες στον πανικό τους έφυγαν από τα σπίτια τους ή έπεσαν θύματα ατυχημάτων.

Γιατί να στερούμε αναίτια την ηρεμία, ακόμα και τη ζωή, στα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον Πλανήτη; Η φιλοζωία επιτάσσει να σταματήσουμε να ρίχνουμε πυροτεχνήματα στις γιορτές.

Θα ήταν καλό για χάρη των ζώων, φέτος στις γιορτές να μην ριχτούν πυροτεχνήματα. Μπορεί μάλιστα τα χρήματα, που δαπανώνται για αυτόν το σκοπό να διατεθούν για φιλοζωικές πράξεις, όπως στειρώσεις αδέσποτων ζώων, μέτρα προστασίας της άγριας ζωής ή απελευθερώσεις ζώων φάρμας.

Είναι βέβαιο πως ο Δήμος μας θα γίνει διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση, σε έναν τομέα, στη φιλοζωία, που δεχόμαστε ως Ελλάδα, δικαιολογημένες επικρίσεις και μομφές.

Χωρίς πυροτεχνήματα, γιορτάζουμε καλύτερα!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο