Κρήτη, η πρώτη διάσωση της χρονιάς: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε κουταβάκι που έπεσε σε βόθρο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων πολλών χρόνων. Η εμφάνιση του Covid άλλαξε τις ζωές μας προς το χειρότερο. Αυτό το ξέρουμε όλοι.

Ήταν όμως ιδιαίτερα κακή και για τα ζώα, καθώς είχαμε ρεκόρ κακοποιήσεων, εγκαταλείψεων και θανάτων από φόλες. Κάθε μέρα και κάτι χειρότερο.

Φέτος ευχόμαστε να ακούσουμε περισσότερες καλές ειδήσεις. Και για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Για αυτό γράφουμε και την πρώτη καλή της χρονιάς, που διαβάζουμε στη σελίδα της Ρένας Τερζάκη από τα Χανιά. Πρόκειται για τη διάσωση ενός μικρού κουταβιού από την Πυροσβεστική.

Το κουταβάκι έπεσε σε βόθρο στους Αρμένους Αποκορώνου. Ξέφυγε πιθανόν από το σπίτι του λόγω των πυροτεχνημάτων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και έπεσε εκεί. Το κλάμα του άκουσε μια φιλόζωη κυρία, η Μαρία, η οποία κάλεσε την Πυροσβεστική.

Για τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής γενικά έχουμε να πούμε τα καλύτερα. Είναι πάντα παρόντες στις διασώσεις ζώων. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση έσπευσαν στο σημείο τρεις άντρες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών. Και η προσπάθεια διάσωσης ξεκίνησε.

Το άνοιγμα ήταν πολύ μικρό και χρειάστηκε πολλή ώρα να το ανοίξουν. Στη συνέχεια τράβηξαν με καλάθι το κουταβάκι που ευτυχώς ήταν καλά στην υγεία του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο