Το δικό του σπίτι απέκτησε ο ηλικιωμένος αδέσποτος σκυλάκος Αρκουδέλης που ζει στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το δικό του σπιτάκι απέκτησε ο γνωστός ηλικιωμένος αδέσποτος σκύλος της Θεσσαλονίκης, Αρκουδέλης, ο οποίος ζει στην περιοχή του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Εθελοντές της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»Noiazomai -Animal Rescue Thessaloniki Greece -Φιλοζωική Οργάνωση Θεσ/νίκης, μετά από αίτημά τους, και με τη χορηγία εταιρείας που ειδικεύεται σε χειροποίητες κατασκευές για κατοικίδια, Catoikie, Catoikies, μετέφεραν με ειδικό όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης την κατασκευή. Το πανέμορφο σπιτάκι φυσικά γράφει απέξω το όνομα του… τετράποδου ιδιοκτήτη. Τοποθετήθηκε στο πάρκο της πλατείας Τσιρογιάννη.

Το σπιτάκι αυτό δεν είναι ένα τυχαίο σπίτι😍. Είναι με μόνωση, για ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Και φτιαγμένο με ειδικά υλικά για να είναι αδιάβροχο και με βάση τις διαστάσεις του ζώου, το οποίο δυστυχώς λόγω ηλικίας υποφέρει από αρθριτικά. Μέσα επίσης τοποθέτησαν και κουβέρτες.

Η πρόεδρος του “Νοιάζομαι” Εύη Καλαϊντζίδου, η οποία κατέθεσε και το σχετικό αίτημα για παραχώρηση δημοτικού χώρου για το κατάλυμα του αδέσποτου σκύλου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Στο σημείο υπήρχε ένα άλλο σπιτάκι για σκύλους, αλλά λόγω του όγκου του, ο Αρκουδέλης δεν χωρούσε μέσα, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και να υποφέρει ακόμη περισσότερο από τα αρθριτικά του καθώς είναι μεγάλος σε ηλικία. Η ηλικία και τα αρθριτικά του παππού Αρκουδέλη δεν του επιτρέπουν πια να παραμένει χωρίς προστασία σε βροχή και κρύο. Τώρα έχει το δικό του, ειδικά προσαρμοσμένο στις διαστάσεις του σπίτι, για να μη βρέχεται και να μην κρυώνει. Και ευελπιστώ να γίνει το ίδιο και για τα άλλα αδέσποτα, με τη βοήθεια ιδιωτών ή και εταιρειών για να κατασκευαστούν και άλλα παρόμοια σπιτάκια”.

Μπράβο σε όλους, για αυτή την προσπάθεια. Μακάρι όμως ο ηλικιωμένος σκυλάκος να έβρισκε ένα σπίτι να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Το κρύο της Θεσσαλονίκης είναι πολύ τσουχτερό και τα αδέσποτα υποφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο