Πέθανε δυστυχώς το άρρωστο σκυλάκι που ο Δήμος Σπάρτης είχε έξω στην παγωνιά με ορό στο πόδι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα για το κουταβάκι της Σπάρτης. Το μικρό άρρωστο σκυλάκι που είχαν αφήσει έξω στην παγωνιά, κάτω από ένα δέντρο, οι κύριοι του κυνοκομείου της Αγίας Κυριακής στη Σπάρτη. Και χωρίς να το έχουν σκεπάσει με τίποτα.

Το μικρούλι είχαν δει τυχαία εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Strays Sparta Greece – SSG να τρέμει από το κρύο. Το σκέπασαν με κάτι. Ζήτησαν αμέσως το λόγο που ήταν το σκυλάκι έξω και οι άνθρωποι του κυνοκομείου είπαν ότι… θα το έβαζαν μέσα. Ζήτησαν να το πάρουν. Δεν τους το έδιναν.

Μετά από τα δημοσιεύματα και τις κοινοποιήσεις και επειδή το θέμα έγινε γνωστό, ο δήμος είπε ότι θα το πάει κάπου σε χώρο προφυλαγμένο και θα το δώσει στους εθελοντές της Strays Sparta Greece – SSG, σήμερα Δευτέρα, για φιλοξενία. Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούσαν να βρουν τους υπεύθυνους για να δουν τι έχει γίνει και να το ζητήσουν πάλι για φιλοξενία και δεν τους έβρισκαν.

Πήγαν λοιπόν σήμερα να το πάρουν για φιλοξενία και το ζώο ήταν νεκρό. Το μικρούλι είχε πεθάνει. Τους είπαν ότι είχε φύγει από το καταφύγιο και το φιλοξενούσε ο κτηνίατρος.

Τους είπαν επίσης ότι είχε νοσηλευθεί 3 μέρες στο κτηνιατρείο με τύφο, ότι ήταν καλύτερα και άρχισε να τρώει. Και το πήγαν στο καταφύγιο.( Όπου το έβαλαν έξω κάτω από ένα δέντρο, χωρίς σκέπασμα, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ).

Λένε αλήθεια; Ήταν όντως σε κτηνίατρο; Μήπως το είχαν παρατήσει στο κυνοκομείο λέγοντας ψέματα; Πού πέθανε το κουταβάκι; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. 

Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν και επειδή πολλοί γνωρίζουν και δεν μιλάνε: Ο δήμος Σπάρτης έχει δύο κυνοκομεία, στα οποία πάρα πολλά ζώα ζουν δεμένα περιμένοντας απλά να πεθάνουν. Αυτές τις μέρες είναι στην παγωνιά, κάτω από τη βροχή και τις λάσπες. Έχουν γίνει δημοσιεύματα για αυτά τα κολαστήρια πολλές φορές στο παρελθόν. Εθελοντές με φωτογραφίες και στοιχεία έχουν πάει δύο φορές στον εισαγγελέα. Κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Κανείς δεν τα βάζει με το δήμο.

Το μικρούλη το είπαν Σπούτνικ. Καλό του ταξίδι. Σίγουρα θα πάει κάπου καλύτερα.

Ο Δήμος Σπάρτης πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει. Το θέμα με τα δύο άθλια καταφύγια το τρέχουν 2-3 άνθρωποι με μεγάλο πόλεμο. Μόνο αν γίνουμε πολλοί, θα καταφέρουμε κάτι.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Δείτε το μικρούλι. Όταν το είχαν παρατήσει στην παγωνιά.

(20+) Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο