Χριστίνα Μπρίνζα: Μια pet groomer από τις Σέρρες καλλωπίζει αφιλοκερδώς αδέσποτα ζωάκια πριν βρουν σπίτι (ΦΩΤΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η έννοια εθελοντής είναι κάτι πολυδιάστατο. Και αυτό γιατί εθελοντής δεν είναι μόνο αυτός που διασώζει ζώα από το δρόμο. Είναι και αυτός που βοηθάει με άλλους τρόπους. Είτε δίνοντας χρήματα, είτε φιλοξενώντας κάποιο ζωάκι που έχει ανάγκη ή μέχρι να βρει σπίτι είτε υιοθετώντας το. Είτε κάνοντας κοινοποίηση. Είτε προσφέροντας τροφή, κουβέρτες ή φάρμακα. Όλοι αυτοί είναι εθελοντές. Άλλος μπορεί να βοηθήσει πολύ. Άλλος λιγότερο. Δεν μετριέται η φιλοζωία με πόντους, μέτρα ή κιλά.

από τη Μυρτώ Tζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η Χριστίνα Μπρίνζα ζει στις Σέρρες και έχει το κομμωτήριο σκύλων TRE’S JOLIE Professional Grooming TRES JOLIE -professional grooming, με υπηρεσίες καλλωπισμού των τετραπόδων φίλων μας. 

Το κομμωτήριό της συστεγάζεται με κτηνιατρείο και βρίσκεται στο κέντρο των Σερρών. Πρόκειται με άλλα λόγια για τον παράδεισο των σκύλων και  των γάτων. Εδώ τα κατοικίδιά μας βγαίνουν πανέμορφα και με στιλάτο look.

Η Χριστίνα, έχοντας εκπαιδευθεί και εργαστεί ως βοηθός κτηνιάτρου για 2 χρόνια, προσπαθεί -εκτός από τον καλλωπισμό του σκύλου ή της γάτας- να εντοπίσει και τυχόν άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει το ζωάκι που πρόκειται να καλλωπίσει. Η αγάπη της για αυτά τα πλάσματα είναι μεγάλη. Για αυτή ένα ζωάκι είτε δεσποζόμενο είτε αδέσποτο, είναι το ίδιο. Γιατί δεν βγαίνουν από εδώ πανέμορφα μόνο τα ιδιόκτητα ζώα αλλά και τα αδέσποτα.

Και εδώ έρχεται και ο εθελοντισμός που λέγαμε πιο πάνω. Ο εθελοντισμός που μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα. Η Χριστίνα λοιπόν βάζει και αυτή, από την πλευρά της, το λιθαράκι της στον αγώνα του να σωθούν όσα περισσότερα ζώα. Και κάνει κάτι διαφορετικό αλλά πολύ χρήσιμο. Συνεργάζεται με φιλόζωους εθελοντές της περιοχής, όπως με την Ντίνα Μανδράκη Ntina Mandraki, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και τις διασώσεις ζώων, και βοηθάει τα ζώα που διασώζουν ώστε να αλλάξουν όψη.

Σκυλάκια αλλά και γατούλες που βρίσκονται σε άθλια εξωτερική κατάσταση, ταλαιπωρημένα και παρατημένα ή κακοποιημένα. Αφημένα στους δρόμους ή σε έρημα μέρη στην τύχη τους. Συνήθως βρώμικα, με τζίβες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και τα περιποιείται αφιλοκερδώς. Τα πλένει, τα φροντίζει, τα κουρεύει, τα χτενίζει, τα καλλωπίζει γενικώς και τα παραδίδει στους εθελοντές… έτοιμα για να βρουν σπίτι. Ασχολείται μαζί τους με τις ώρες, κάτι που την ευχαριστεί ιδιαίτερα. Τα ζώα που έχουν ανάγκη είναι πολλά και η βοήθειά της ιδιαίτερα σημαντική.  Οι τετράποδοι αδέσποτοι φίλοι την ευχαριστούν.

  image-292465-main-image.jpg
Τα σκυλάκια στις πιο κάτω φωτογραφίες ήταν αδέσποτα. Η μεταμόρφωσή τους είναι απίστευτη. Έτοιμα για το επόμενο βήμα της ζωής τους… Να βρουν το σπίτι τους.

Κομμωτήριο Σκύλων Σέρρες | TRE’S JOLIE Professional Grooming (tresjolie-grooming.gr)

Δείτε τις μεταμορφώσεις

(20+) Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο