“Ο μαύρος σκύλος της κατάθλιψης”: Ένα βίντεο για αυτούς που περνάνε δύσκολα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο κορωνοϊός συνεχίζει να επηρεάζει όχι μόνο τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική μας ισορροπία. Μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων όμως φαίνεται πως επηρεάζεται περισσότερο. Οι γυναίκες σε νεαρή ηλικία που ανήκουν στα χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα βιώνουν περισσότερο άγχος που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όπως αναδεικνύει μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής Duke – Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης (NUS).
Η κατάθλιψη ήταν όμως πάντα δίπλα μας. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με αυτή. Σήμερα η αρρώστια αυτή μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος, όταν αναγνωρίσει τα σημάδια της ασθενείας, είναι να ζητήσει βοήθεια.
Ο εικονογράφος Matthew Johnstone και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσα από ένα βίντεο με τίτλο “Ο μαύρος σκύλος της κατάθλιψης” δείχνουν τον τρόπο για την αντιμετώπισή της.
Ως “μαύρο σκύλο” χαρακτήριζε την κατάθλιψη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Winston Churchill για να περιγράψει τις δύσκολες και υποτονικές περιόδους της ζωής του ως μανιοκαταθλιπτικός.
Το βιντεάκι έκανε την εμφάνισή του πριν από κάποια χρόνια. Όμως θα είναι πάντα επίκαιρο. Και τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ.  ο βίντεο με τίτλο «Είχα ένα μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη» παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τι βιώνει ένα άτομο που πάσχει από αυτήν.
(98) Είχα έναν μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη (Greek Subs) – YouTube

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο