Ο τόνος από κονσέρβα είναι επικίνδυνος για τη γάτα μας- Τι πρέπει να ξέρουμε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους της γάτας μας είναι όταν κάνουμε δίαιτα. Αυτό συνήθως είναι την Άνοιξη. Την εποχή δηλαδή που διανύουμε. Και ο λόγος απλός. Επειδή το διατροφικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει τόνο. Πολύ τόνο, για να είμαστε ειλικρινείς. Με το που ανοίγουμε το ντουλάπι και παίρνουμε στα χέρια την κονσέρβα, η γάτα αρχίζει να… χορεύει. Νιαουρίζει και τρέχει πέρα δώθε. Μόλις δε ακούγεται ο ήχος από το άνοιγμα του κουτιού, δεν κρατιέται. Και εμείς της δίνουμε φυσικά τη μισή κονσέρβα. Πόσοι δεν το έχουμε κάνει αυτό; Οι περισσότεροι. Και όμως η συγκεκριμένη τροφή μπορεί να φαίνεται σαν μια τέλεια λιχουδιά, εντούτοις ενδέχεται να κάνει το ζώο σας να κινδυνέψει.

Τι πρέπει να ξέρουμε

Ο τόνος που βρίσκουμε στο εμπόριο σε κονσέρβα δυστυχώς περιέχει πολύ ποσότητα αλατιού, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν κάνει καλό στη γατούλα μας. Το αλάτι σε τέτοιες ποσότητες μπορεί να είναι η αιτία μιας κυστίτιδας ή αιτία δημιουργίας λίπους στο συκώτι.  Μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα στην καρδιά του ζώου και να επιφέρει ακόμα και θάνατο. Για αυτό, μουλιάστε για μισή ώρα τον τόνο σε νερό και ξεπλύνετέ τον αρκετά ώστε να φύγει το αλάτι.

Επίσης δεν πρέπει να δίνουμε το νερό ή το λάδι που έχει μέσα η κονσέρβα. Το λάδι δεν απαγορεύεται στις γάτες, αρκεί να είναι σε μικρή ποσότητα. Τέλος ο πολύς τόνος μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση στη γατούλα σας επειδή το συγκεκριμένο ψάρι περιέχει πολύ υδράργυρο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο