Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στα Γιαννιτσά- Έμεινε 5 χρόνια στο καταφύγιο και επιτέλους βρήκε σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μας φτιάχνει στην κυριολεξία της μέρα το να βλέπουμε να γίνονται υιοθεσίες ζώων. Όταν μάλιστα αυτά έχουν κακοποιηθεί ή βρεθεί σε άθλια κατάσταση, τότε η χαρά μας είναι διπλή. Ένα τέτοιο χαρούμενο περιστατικό υιοθεσίας αναφέρουν οι εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δημου Πελλας | Facebook στη σελίδα τους στο Facebook.

Πρόκειται για τον Άγγελο, έναν άτυχο σκυλάκο, ημίαιμο γριφόν- κανίς, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια, τον Απρίλιο του 2016, είχε βρεθεί άρρωστος, σε άθλια κατάσταση Πενταπλάτανο Γιαννιτσών. Ένα ζώο που ήταν τόσο ταλαιπωρημένο, αφημένο στον πόνο του.

Οι εθελοντές του Συλλόγου το μετέφεραν στο κτηνίατρο αλλά τα προβλήματά του ήταν πολλά. Λεισμανίαση, σκουλήκι στην καρδιά, ψώρα. Αλλά, όπως λένε, με ισχυρή θέληση για ζωή. Μεταφέρθηκε στο καταφύγιο και τον φρόντισαν σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου δίνοντάς του κάθε φαρμακευτική αγωγή που υπάρχει, προκειμένου να συνέλθει όσο περισσότερο μπορούσε.

Και ο Άγγελος με πολλή φροντίδα και αγάπη μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ όμορφο σκυλί. Οι προσπάθειες των ανθρώπων που τον φρόντιζαν για να βρει σπίτι ήταν πολλές. Όμως η καθημερινή φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε να παίρνει κάθε μέρα για όλη του τη ζωή στάθηκε εμπόδιο για αυτό. Δύσκολα κάποιος αναλαμβάνει ένα τέτοιο ζωάκι. Και έτσι παρέμενε στο καταφύγιο περιμένοντας.

Και η τυχερή του μέρα ήρθε. Ο Αγγελάκος τελικά βρήκε σπίτι, όπου θα ζήσει μια νέα ζωή. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.

Στο τέλος της ανάρτησής τους οι άνθρωποι του Συλλόγου Φιλόζωων Γιαννιτσών γράφουν:

“Με γνώμονα λοιπόν τη θέληση και πάνω απ’ όλα την αγάπη, ο Αγγελάκος μας, η μορφή σήμα- κατατεθέν του καταφυγίου, ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ!!!
❤️Γιατί υπάρχουν άνθρωποι. Γιατί υπάρχει πραγματική αγάπη. Γιατί ποτέ δε σταματάμε να ελπίζουμε !!!!!!!!
Karin Scholz you are the best !!!
you are really priceless!!!❤️
Jessica Kallmünzer thank you for all !!!❤️

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Χριστος Παρασκευαιδης 1 Απριλίου, 2021 - 1:54 πμ

Αν η Αγαπη κ’Αφωσιωση μετρωταν με το βαρος θα βαρουσατε 10τονους ευλογημενοι Αγγελοι
Σας ευχαριστουμε

Reply
Χριστος Παρασκευαιδης 1 Απριλίου, 2021 - 2:02 πμ

Ευτυχώς που’πεσε στα χέρια σας τώρα ελπιζω ευχομαι και προσευχομαι ν’αναρρωση συντομα κ’ενα 🏡 ΠΑΝΤΟΤΙΝΗΣ ΚΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που τόσο πολύ τ’αξιζει Σας ευχαριστουμε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο