Στον Αρκτούρο για περίθαλψη βρίσκεται το ζαρκάδι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε χωριό της Λαμίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στα χέρια των ανθρώπων του Αρκτούρου βρίσκεται πλέον το ζαρκάδι, το οποίο χτυπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 3 Απριλίου, από αυτοκίνητο στο χωριό Καστρί της Λαμίας.

Το άτυχο ζώο είχε βρει διερχόμενος με το αυτοκίνητό του ένας άντρας, ο Χρήστος Κίρτσος, ο οποίος επικοινώνησε και ζήτησε τη βοήθεια των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας 2017, στη σελίδα των οποίων μαθαίνουμε το γεγονός.

Οι εθελοντές μίλησαν με ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος πήγε στο κτηνιατρείο συγχρόνως με αυτούς, για την παραλαβή του ζώου. Το ζαρκάδι μετέφεραν σε κατάσταση σοκ οι συνεργάτες του κ. Κίρτσου, Αλέξανδρος Παναγιωτάκος και Παναγιώτης Κάτσος.

Μετά από συνεννόηση των κτηνιάτρων κρίθηκε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία και ότι θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου θα το παρακολουθούν οι ειδικοί.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας γράφει στην ανακοίνωσή του:

“Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ

1. Στην Περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ARCTUROS | Facebook που ταξίδεψε από το Νυμφαίο της μακρινής Φλώρινας για να το παραλάβει και να το μεταφέρει με ασφάλεια.

2. Στον κ. Χρήστο Κίρτσο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι το έσωσαν από βέβαιο θάνατο περισυλλέγοντάς το και μεταφέροντάς το στη Λαμία.

3. Στην κτηνιατρική κλινική Σωτηρίου για την ιατρική βοήθεια που του προσέφεραν, καθώς και για τη φιλοξενία του ζώου σε χώρο που έφτιαξαν ειδικά για αυτό.

Το Δ.Σ. “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο