Υιοθετήθηκε το κυνηγόσκυλο που είχε βρεθεί κοκαλιασμένο από την πείνα μέσα σε φαράγγι στις Σέρρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ήταν αρχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου, όταν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ έκαναν γνωστή μια ιδιαίτερα δύσκολη και επεισοδιακή διάσωση-απεγκλώβιση ενός κυνηγόσκυλου.

Ο Σπύρος, όπως τον είπαν, βρέθηκε κοκαλιασμένος από την ασιτία στην περιοχή της ιστορικής Μονής του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες. Ήταν πεσμένος μέσα στο φαράγγι του καταρράκτη που βρίσκεται ακριβώς έξω από το μοναστήρι. Κλήθηκε η Πυροσβεστική όπου μαζί με την ΕΜΑΚ τον απεγκλώβισαν. Ο Σπύρος, όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του ΦΟΣ, δέθηκε αγκαλιά με τον Μίλτο, τον ήρωα διασώστη του, και μαζί αναδύθηκαν πίσω στον κόσμο και τη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια!

Οι εθελοντές του ΦΟΣ και της οργάνωσης Vets in Action, τον ανέλαβαν.

Το ζώο, σύμφωνα με την ανάρτηση, φορούσε ακριβό κολάρο εντοπισμού με κάποια κινητά τηλέφωνα αλλά δεν είχε τσιπάκι. Στα κινητά απάντησαν κάποιοι, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι είναι δικό τους. Ανέφεραν ότι το είχε μια ομάδα κυνηγών περιοχής άλλου δήμου και ότι χάθηκε πριν ένα μήνα. Ιστορία που δεν έβγαζες άκρη.

Ο Σπύρος, στα χέρια των εθελοντών, κατάλαβε τι πάει να πει αγάπη. Και με τον καιρό μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφο, αγνώριστο, σκυλάκι. Που έψαχνε για σπίτι να υιοθετηθεί. Ήταν όμως ιδιαίτερα διστακτικός με τους ανθρώπους. Είχε χάσει την εμπιστοσύνη του σε αυτούς. Πέντε μήνες οι εθελοντές τον βοήθησαν να ξεπεράσει, όσο γίνεται περισσότερο, τα προβλήματά του.

Οι άνθρωποι του ΦΟΣ, με μια ανάρτησή τους, ανακοίνωσαν τα ευχάριστα πλέον νέα για τον όμορφο σκυλάκο, ο οποίος βρήκε σπίτι και αγάπη. Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά:

“Ο Σπύρος μας κοιμάται στα παπλώματα, κάνει ατελείωτες βόλτες στην εξοχή και χαίρεται τη ζωή μαζί με τα καινούρια του φιλαράκια, τα δύο σκυλιά και τη γατούλα της οικογένειάς του !! Ο Σπύρος πια είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ και μαζί του και εμείς άλλο τόσο!”

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο