Δείτε τις όμορφες ταΐστρες και ποτίστρες που έβαλαν στην Κέα για τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα αδεσποτάκια αυτόν τον καιρό της καραντίνας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά εστιατόρια, τα οποία είναι κλειστά, φρόντιζαν ζώα σε όλα τα μέρη της χώρας μας. Τώρα όμως τα ζωάκια αυτά έμειναν χωρίς φαγητό και νερό. Καιρός λοιπόν να σκεφτούμε σοβαρά το θέμα της ταΐστρας και της ποτίστρας στους δημόσιους χώρους.
 Βέβαια ταΐστρες και ποτίστρες τοποθετούνται τα τελευταία χρόνια από δήμους και φιλοζωικές, κατά καιρούς, σε πολλές πόλεις και χωριά. Και συχνά με τα γνωστά αποτελέσματα. Την καταστροφή τους δηλαδή από ασυνείδητους πολίτες, κάτι που είναι πραγματικά θλιβερό και δείχνει παντελή έλλειψη πολιτισμού. Αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Αλλά εμείς πρέπει να επιμένουμε, μέχρι να έρθει η στιγμή που τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Άλλωστε οι νέες γενιές είναι η μόνη ελπίδα. Έτσι με πολλή χαρά είδαμε στη σελίδα των Αδέσποτων Κέας Αδέσποτα Κέας τις πολύ όμορφες ταΐστρες και ποτίστρες που μπήκαν σε δημόσιους χώρους, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τους κάδους όπου είναι μαζεμένες οι αποικίες των γατιών. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι να βάζουν λίγες κροκέτες και νεράκι όποτε μπορούν.
Δείτε την ανάρτηση των Αδέσποτων Κέας:
“Φίλοι μας ❤️🐈❤️🐕❤️🐈‍⬛❤️🦆. Όπως πολλές φορές εξήγησα οι γάτες, όταν υπάρχει φαγητό στις ταΐστρες, τρώνε και φεύγουν. Δεν αράζουν στα σκουπίδια, είναι πιο υγιείς και δεν υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων στον δρόμο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν χώροι που να μην είναι ιδιόκτητοι για να τρυπήσουμε να βάλουμε ταΐστρα. Κανείς δεν θέλει ταΐστρα έξω από το κτήμα του 😿Βάλαμε 2 στη βάση στύλων της ΔΕΔΗΕ, αφού τους ρωτήσαμε και μας διαβεβαίωσαν ότι τις έχουν δει. Είναι πολύ χαμηλά και δεν ενοχλούν. Δείτε με αγάπη την καλή μας θέληση. Αυτό το έργο που γίνεται για το νησί. Βοηθήστε όλοι προσθέτοντας ΜΟΝΟ ξηρά τροφή, όταν μπορείτε στις ταΐστρες μας.👏🏻👏🏻❤️😻.
Μπράβο σε αυτήν την προσπάθεια. Οι ταΐστρες και οι ποτίστρες αυτές είναι υπέροχες. Ομορφαίνουν το χώρο και παράλληλα βοηθούν τα ζωάκια να επιβιώσουν. Ας τοποθετούμε και εμείς, όταν μπορούμε, μέσα λίγο φαγητό. Κροκέτες πάντα. Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα οι εθελοντές. Και το πιο σημαντικό. Πρέπει να τις προστατέψουμε. Είναι γνωστό πως πολλοί, λόγω μίσους για τα αδέσποτα, ξεσπάνε σε αυτές και τις καταστρέφουν. Αν δούμε κάποια τέτοια συμπεριφορά, πρέπει να την καταγγείλουμε.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο