Διέσωσαν γατούλη που το ποδαράκι του είχε μπλεχτεί σε συρματόπλεγμα περίφραξης σπιτιού στο Περιστέρι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά επιτυχημένη διάσωση έκανε η ομάδα διάσωσης ζώων, Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία έσωσε ένα γατούλη, στο Περιστέρι, που είχε την ατυχία να παγιδευτεί το ποδαράκι του ανάμεσα σε συρματόπλεγμα περίφραξης.
Ο γατούλης βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση καθώς ήταν εγκλωβισμένος εκεί και έχοντας φριχτούς πόνους. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού κάλεσαν τους εθελοντές της ομάδας να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο περιστατικό. Και επειδή δεν ήταν το μόνιμο σπίτι τους, δεν γνώριζαν πόσο διάστημα ήταν ο γάτος σε αυτή την κατάσταση.
Η ομάδα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, παρά το προχωρημένο της ώρας και παρά το ότι είχε προηγηθεί μία κουραστική ημέρα, δεν μπορούσε να αναβάλει το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ζώο βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Έπρεπε να απεγκλωβιστεί άμεσα.
Έτσι οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο με τα κατάλληλα εργαλεία όπου διαπίστωσαν ότι ο γάτος είχε γίνει πολύ επιθετικός μέσα στην απόγνωση και τον πόνο του και ήταν αδύνατο να προσεγγιστεί. Κάτι φυσικά που ήταν αναμενόμενο.
Έτσι για τη δική του ασφάλεια αλλά και της ομάδας σκεπάστηκε ολόκληρος με βαρύ ρούχο / πετσέτα ώστε να μην μπορεί να κάνει βίαιες κινήσεις και να μην τραυματιστεί περισσότερο (είχε ήδη πληγές στην κοιλιακή χώρα από τα κάθετα σύρματα) αλλά και να μη βλέπει τις κινήσεις τους. Έτσι, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κυριολεκτικά τους παραδόθηκε. Έμεινε ακίνητος και τους άφησε να κόψουν τα σύρματα γύρω από το ποδαράκι του.
Στη συνέχεια πήγε σε ανοιχτό ντρόπερ, ακριβώς δίπλα, και από εκεί σε κλειστό χώρο και έπειτα σε πλαστικό κλουβί μεταφοράς. Στη συνέχεια και χωρίς καθυστέρηση μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Τζιτζιφιών που άνοιξε για να δεχτεί αυτό το ταλαιπωρημένο πλασματάκι για τις πρώτες βοήθειες, μεταξύ των οποίων και μία απαραίτητη ένεση ισχυρού παυσίπονου. Εν αναμονή φυσικά της επόμενης ημέρας για τα περεταίρω. Το ζωάκι είχε ήδη βασανιστεί αρκετά, μπορούσε τουλάχιστον να μην νιώθει πόνο μέχρι την αποκατάσταση του ποδιού του.
Οι εθελοντές της ομάδας ευχαριστούν τους ένοικους που ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του γάτου αναζητώντας άμεσα βοήθεια όταν αντιλήφθηκαν την κατάσταση, αλλά και ανέλαβαν στην συνέχεια και την κατάληξη και αποκατάστασή του.
Εθελοντής της Alma Libre  που συμμετείχε στην επιχείρηση: Alexis Mantzoros με την πολύτιμη βοήθεια της Χριστίνας Παπή.
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο