Εθελοντές έσωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή μια γλυκιά προβατίνα από σφαγή- Την είπαν Πασχαλίτσα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλα τα ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα. Με πρώτο και πιο σημαντικό το δικαίωμα να ζήσουν. Να ζήσουν χαρούμενα και ευτυχισμένα. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι που θεωρούμε τους εαυτούς μας ως τους εκλεκτούς αυτού του πλανήτη δεν τους το έχουμε αφήσει αυτό το δικαίωμα. Ξεχνάμε βέβαια ότι και εμείς ζώα είμαστε.

Μέρες αγάπης. Πάσχα. Ανάσταση Θεανθρώπου. Με αμέτρητες σφαγές αθώων ψυχών; Πώς αυτό συνδυάζεται; Συνδυάζεται; Δεν είναι λίγο υποκρισία; Για σκεφτείτε το. Ας δούμε όμως την ιστορία της Πασχαλίτσας. Μια υπέροχη ιστορία διάσωσης.

Η 5 μηνών Πασχαλίτσα είναι μια όμορφη μαυρούλα προβατίνα που αυτές τις μέρες δεν θα τη σφάξει κανείς. Δεν θα πάθει τίποτα κακό. Θα ζήσει. Είναι ένα τυχερό πλάσμα. Από τα ελάχιστα τυχερά πλάσματα αυτών των ημερών.

Ήταν τυχερή γιατί βρέθηκαν στο δρόμο της κάποιοι εθελοντές-άγγελοι, ο ανθυπαστυνόμος Ioannis Rizopoulos και οι μπεκη σκλαβουνακη και Μάριος Μωραΐτης, που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του και την έσωσαν από τη σφαγή του Πάσχα. Μια ομάδα ανθρώπων που έγινε μια γροθιά για να διασωθεί αυτή η ψυχούλα και να έρθει από το Δήμο Μάνδρας στα Μέγαρα Αττικής.

Η Πασχαλίτσα είχε κλαπεί πιθανόν από Ρομά και πήγαινε για σφαγή. Μετά από διάφορες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν η προβατίνα κατασχέθηκε με προσωρινή εισαγγελική παρέμβαση, τη Μεγάλη Παρασκευή, κάτι που εκτός των άλλων είναι και συμβολικό.

Η κ. Μπέκη Σκλαβουνάκη μετέφερε το ζώο σε πανσιόν και είναι πλέον ήρεμο. Αλλά και πολύ γλυκό, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που το έσωσαν και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι άνθρωποι του Αδέσποτου Παλμού- STRAY PULSE, Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων, Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse, στου οποίου τα χέρια ήρθε η όμορφη και τυχερή Πασχαλίτσα, ευχαριστούν τους εθελοντές για την υπέροχη αυτή διάσωση.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο