Ο Θωρ βρέθηκε στα βουνά της Ξάνθης με διαλυμένο το ποδαράκι του- Ζει πλέον ευτυχισμένος με τους ανθρώπους που τον διέσωσαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέρες αγάπης, μέρες που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού, προσπαθούμε να μη βάζουμε δυσάρεστα θέματα, παρόλο που συμβαίνουν αρκετά.
Για αυτό αποφασίσαμε να γράψουμε κάποιες όμορφες ιστορίες που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και ίσως μας κάνουν να σκεφτούμε ότι η αγάπη κάνει θαύματα.
Θα γράψουμε λοιπόν μια όμορφη ιστορία αγάπης και διάσωσης ενός υπέροχου πλάσματος. Μια διάσωση που δείχνει ότι η αγάπη και η ενσυναίσθηση σώζουν ζωές και κάνουν, όπως είπαμε και πιο πάνω, θαύματα.
Θα μιλήσουμε για την όμορφη και συγκινητική ιστορία του Θωρ, όπως τη μαθαίνουμε από το σύλλογο Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.
Ο Θωρ είναι ένα μικρό τρίποδο σκυλάκι, 4 περίπου μηνών, που ατύχησε στην αρχή της ζωής του. 
Βρέθηκε τον Μάρτιο με τσακισμένο το ποδαράκι του να περιφέρεται στην ορεινή περιοχή στο δρόμο για τα Πομακοχώρια, στην Ξάνθη. Τον βρήκαν ο οδηγός και οι δασκάλες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες) Ξάνθης. Και δεν τον προσπέρασαν. Τον πήραν και τον πήγαν σε κτηνίατρο καθώς η κατάστασή του δεν ήταν καλή.
Δυστυχώς, αν και μόλις 2 μηνών, ο σκυλάκος έπρεπε να κάνει χειρουργείο διότι το ποδαράκι του ήταν κατεστραμμένο. Έτσι ακρωτηριάστηκε. Όλα τα έξοδα του χειρουργείου μέχρι την υιοθεσία του ανέλαβε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ξάνθης και τη φιλοξενία του η λογοθεραπεύτρια του ΚΔΑΠ Έφη Μεγγίσογλου. Κάτι πολύ σημαντικό καθώς γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να αναλάβει κάποιος την αποθεραπεία ενός χειρουργημένου και ακρωτηριασμένου κουταβιού δύο μηνών. Ο Θωρ ήταν πλέον τριποδούλης.

Η Έφη και η οικογένειά της ανέλαβαν να τον κρατήσουν στο σπίτι τους για φιλοξενία, αλλάζοντας την καθημερινότητά τους για χάρη του. Το έκαναν με μεγάλη χαρά. Μια θυσία που γίνεται από μεγάλη αγάπη και που δεν είναι τελικά θυσία. Άλλωστε μόνο τη φατσούλα να δεις του Θωρ, δεν θες κάτι άλλο.
Η οικογένεια φιλοξένησε το σκυλάκο μέχρι πρότινος. Έχει σημασία η λέξη φιλοξένησε. Έγινε 4 μηνών σκύλαρος. Όμορφος και υπέροχος. Όμως ο έρωτας που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην οικογένεια και το μικρό αυτό πλασματάκι ήταν δυνατός. Τόσο δυνατός που έφτασε μέχρι την υιοθεσία.
Γιατί τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδιάζουμε. Η ζωή ποτέ δεν είναι προβλέψιμη. Έτσι η μητέρα της Έφης έκανε ένα αναπάντεχο τηλέφωνο στους εθελοντές των Αδέσποτων Φίλων Ξάνθης και τους ανακοίνωσε με χαρά ότι ο Θωρ δεν θα αλλάξει σπίτι. Θα μείνει εκεί. Τον αγάπησαν και θα τον κρατήσουν. Το καλύτερο νέο.
Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία αγάπης. Ο τριποδάκος Θωρ, μέσω των ανθρώπων του Συλλόγου Φίλων Ξάνθης, μας εύχεται Χρόνια Πολλά. Είναι ευτυχισμένος και ζει σε ένα σπίτι που τον θεωρούν μοναδικό, τον αγαπάνε και τον φροντίζουν.
Μπράβο στην οικογένεια που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Και σε όλους όσοι τον βοήθησαν.
Οι εθελοντές του Συλλόγου δίνουν επίσης συγχαρητήρια σε όλο το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους και τη συμπαράστασή τους στον Θωρ.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο