Παρατημένος στη Γλυφάδα και μεγάλος σε ηλικία, του έριχναν φόλες να πεθάνει επειδή ήταν μεγαλόσωμος- Η αγάπη κάποιου τον έσωσε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Υπάρχουν πολύ άσχημες ιστορίες ζώων. Τις βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν δίπλα μας. Δεν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται πραγματικά με τα ζώα, εθελοντικά, και να έχει δώσει την ψυχή του στους δρόμους για να σώσει όσα περισσότερα μπορεί που να πιστεύει ότι οι καλές ιστορίες ζώων είναι περισσότερες από τις κακές. Δυστυχώς οι κακές είναι περισσότερες.

Όμως, όπως είπαμε, υπάρχουν και οι καλές. Που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, ίσως και λίγο. Από αυτές τις ιστορίες αντλούμε δύναμη.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που γράφουν οι εθελοντές του ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, SPAZ Greece) ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece).

Πρόκειται για την ιστορία του Ρωμαίου. Ο Ρωμαίος ήταν ένα σκύλος από αυτούς που γεννά το βουνό της Άνω Γλυφάδας. Κατέβηκε από κάποιο παράνομο μαντρί και εγκαταστάθηκε σε ένα δρόμο που θα μπορούσε να βρει πιο εύκολα φαγητό.

Πολλοί ενοχλήθηκαν απλά από την παρουσία του. Ένα ζώο 30 κιλά για πολλούς δεν είναι επιθυμητό. Και θέλησαν να τον διώξουν, να του κάνουν κακό. Κάποιοι προφανώς περαστικοί αλλά και μηχανάκια τον τραμπούκισαν. Με αποτέλεσμα να γαβγίζει κάποιες φορές.

Ένα ζώο, ένα παιδί ή ένας μεγαλύτερος -για να λέμε τα πράγματα όπως είναι- αν τραμπουκιστεί από κάποιον, αν χτυπηθεί, δεν θα ζει στο φόβο; Δεν θα αντιδράει κάπως για να προστατευτεί; Όταν πρόκειται για ένα παιδί, για παράδειγμα, η αγάπη του σπιτιού του θα του μαλακώσει το φόβο. Όταν όμως ζει μόνος και απροστάτευτος στο δρόμο;

Η λύση λοιπόν που βρήκαν για τον Ρωμαίο ήταν η φόλα. Με μια φόλα ξεμπερδεύεις. Και εδώ στη χώρα μας που δεν τιμωρείται κανείς; Βρήκες τη λύση σου. Ευτυχώς ο σκυλάκος ήταν έξυπνος και δεν την έφαγε. Ένα φιλαράκι του όμως, με το οποίο συχνά άραζαν μαζί, δεν γλίτωσε. Και έμεινε μόνος, να τριγυρίζει στους δρόμους ανεπιθύμητος.
Την ιστορία του Ρωμαίου γνώριζε η Έφη, ένας άνθρωπος που αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να τον σώσει. Και το έκανε. Τον πήρε σπίτι της. Έβαλε μέσα στο σπίτι της ένα πλάσμα 8 ετών τότε, 30 κιλά. Σήμερα είναι 10. Πόσοι το κάνουν;
Ο Ρωμαίος, όπως μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Συλλόγου δεν πείραξε, δεν λέρωσε, δεν ενόχλησε. Ήταν και είναι ένας τέλειος συγκάτοικος. Η Έφη στο Ρωμαίο βρήκε τον καλύτερό της φίλο. Τον αγάπησε πολύ. Πλέον τον παίρνει μαζί παντού. Πάνε μαζί παντού. Οι φωτογραφίες του, από τη νέα του ζωή, τα λένε όλα. Δεν χρειάζεται εμείς να πούμε τίποτα.

Ο ΣΠΑΖ αναφέρει για την ιστορία: “Ο Ρωμαίος είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς, είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι ΚΑΘΕ σκύλος μπορεί να ζήσει σε ένα σπίτι. Αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία. Και ας μην είναι 3 ή 5 κιλά ή κουτάβι “για να μάθει”.

Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Εμείς ευχόμαστε και στους δύο να ζήσουν μαζί μια υπέροχη ζωή με πολλές πολλές βόλτες.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Σοφία Μπαλαση 15 Μαΐου, 2021 - 5:15 μμ

Μπράβο στην κοπέλα που πήρε αυτό το αξιαγάπητο πλασματακι.!!! Υποκλίνομαι στην μεγαλοψυχία της. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι χαρακτήρες. Θα είμαστε καλύτεροι σαν φάρα!!!
Κοπέλα μου σε συγχαίρω από καρδιάς!!!!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο