Υιοθετήθηκε μια από τις σκυλίτσες που βρέθηκαν με εγκαύματα στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη και νοσηλεύεται σε κλινική

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η πρόσφατη φωτιά στα Γεράνεια Όρη αποτελεί, όπως γράφτηκε, την πιο καταστροφική, από άποψη καμένης δασικής έκτασης, πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας καθώς έκαψε 52.000 στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους. Σε αντίθεση με το πρόσφατο Μάτι, εδώ ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Υπήρξαν όμως αμέτρητα ζώα που έγιναν στην κυριολεξία στάχτη. Ζώα ιδιόκτητα, αδέσποτα και πολλά της άγριας φύσης.

Από την πρώτη στιγμή εθελοντές της περιοχής οργανώθηκαν για να πάνε στα μέρη της φωτιάς να προσπαθήσουν να διασώσουν ζώα. Κάτι πολύ δύσκολο καθώς πολλές περιοχές είχαν εκκενωθεί και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει προσέγγιση.

Παρόλα αυτά και με πολλές δυσκολίες φιλόζωοι κατάφεραν και πήγαν αρκετές φορές. Φρόντισαν ζώα, έδωσαν σε πολλά τροφή και νερό και διέσωσαν όσα μπορούσαν. Έχουμε δει όλοι τις φωτογραφίες από εκεί και ξέρουμε πόσο άσχημα και δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Τρία καμένα σκυλάκια βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση σε κτηνιατρική κλινική. Ένα από αυτά είναι η Κλαίρη. Η Κλαίρη, όπως μαθαίνουμε από την εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη, Maria Arkomani, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή στα μέρη τη φωτιάς για να βοηθήσει ζώα, είναι το πρώτο πυρόπληκτο τετράποδο θύμα που εντόπισαν στην πυρκαγιά των Μεγάρων. Μια σκυλίτσα που τη βρήκαν τρομαγμένη, μέσα σε απίστευτους πόνους.

Η Κλαίρη νοσηλεύεται και έχει χρόνο ακόμα μπροστά της ώστε να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να σταματήσουν οι πόνοι και να γίνει καλά το αναπνευστικό της. Όμως όταν θα βγει από την κλινική, θα πάει σε σπίτι. Σε μόνιμο σπίτι. Και αυτό γιατί μέσα σε στην ατυχία της στάθηκε τυχερή.

Η σκυλίτσα, όπως μαθαίνουμε, υιοθετήθηκε. Την περιμένει η νέα της μαμά στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την ανάρτηση της Μαρίας Αρκομάνη για την Κλαίρη:

Η Κλαίρη της Φωτιάς θα υιοθετηθεί❤🙏

Η Κλαίρη μας είναι το πρώτο πυρόπληκτο θύμα που βρήκαμε στην πυρκαγιά των Μεγάρων.
Ένα πλάσμα κατατρομαγμένο με πόνους από τα εγκαύματα. Η Κλαίρη μας βρίσκεται ακόμα σε θεραπεία καθημερινή στην κλινική του Γέρακα και έχει ακόμα καιρό μπροστά της να απαλύνει ο πόνος στο κορμάκι της και το αναπνευστικό.
Παρόλα αυτά η Κλαίρη θα μετονομαστεί Ελένη από τη νέα της μανούλα. Μόλις γιατρευτεί τελείως θα πάει στην αγκαλιά της στη Θεσσαλονίκη.
Μαρία Θ. Οικονομοπούλου σε ευχαριστούμε πολύ που θα προσφέρεις σε αυτό το υπέροχο πλασματάκι την οικογένεια που χρειάζεται!!!!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς..
Με εκτίμηση

Η ομάδα

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE

Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο