Υιοθετήθηκε ένα από τα κουταβάκια που βρέθηκαν στις φωτιές στα Γεράνεια όρη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η πρόσφατη φωτιά στα Γεράνεια Όρη αποτελεί, όπως γράφτηκε, την πιο καταστροφική, από άποψη καμένης δασικής έκτασης, πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας καθώς έκαψε 52.000 στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους. Σε αντίθεση με το πρόσφατο Μάτι, εδώ δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Υπήρξαν όμως αμέτρητα ζώα που έγιναν στην κυριολεξία στάχτη. Ζώα ιδιόκτητα, αδέσποτα και πολλά της άγριας φύσης.

Από την πρώτη στιγμή εθελοντές της περιοχής οργανώθηκαν για να πάνε στα μέρη της φωτιάς να προσπαθήσουν να διασώσουν ζώα. Κάτι πολύ δύσκολο καθώς πολλές περιοχές είχαν εκκενωθεί και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει προσέγγιση.

Παρόλα αυτά και με πολλές δυσκολίες φιλόζωοι κατάφεραν και πήγαν αρκετές φορές. Φρόντισαν ζώα, έδωσαν σε πολλά τροφή και νερό και διέσωσαν όσα μπορούσαν. Έχουμε δει όλοι τις φωτογραφίες από εκεί και ξέρουμε πόσο άσχημα και δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Όσοι είχαμε παρακολουθήσει τις διασώσεις θα είχαμε δει, μεταξύ άλλων, και τρία κουταβάκια που διέσωσαν οι εθελοντές. Νοσηλεύτηκαν σε κτηνιατρείο με τύφο και τα δύο ξεπέρασαν τον κίνδυνο. Το τρίτο δυστυχώς ακόμα νοσηλεύεται. Και μαθαίνουμε ένα καλό νέο από την εθελόντρια που έτρεξε από την πρώτη στιγμή στις φωτιές Maria Arkomani. Το ένα από τα δύο μικρούλια βρήκε σπίτι. Η νέα του μαμά λέγεται Λυδία και άνοιξε την αγκαλιά της για αυτό. Είναι αγοράκι και ονομάστηκε Κόμπι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ευχάριστη αυτή έκπληξη.

Δείτε την ανάρτηση:

“Και ναι, υπάρχουν και αυτά τα θαύματα!!!!
Πρώην πυροπληκτάκι, νυν Κόμπι!!!

Ένα μωρό που βρέθηκε με τα αδερφάκια του στις καμένες περιοχές των Μεγάρων. Από σήμερα θα απολαμβάνει τη ζωή του, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια από τη νέα του μανούλα τη Λυδία!!!!

Λυδία μου, ευχαριστούμε πολύ!!!!
Να έχετε μια υπέροχη ζωή!!!

Με εκτίμηση

Η ομάδα
ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE
Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων 

Διαβάστε και αυτά:
Το βλέμμα του καμένου αυτού σκύλου απαντάει στις ειδήσεις που λένε ότι ευτυχώς στη φωτιά δεν είχαμε θύματα 
Υιοθετήθηκε μια από τις σκυλίτσες που βρέθηκαν με εγκαύματα στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη και νοσηλεύεται σε κλινική

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο