Πατάμε πάντα την άδεια κονσέρβα των αδέσποτων γιατί βάζουν το κεφάλι μέσα και παθαίνουν ασφυξία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κάποια πράγματα που ακόμα και εμείς που αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζωάκια δεν τα γνωρίζουμε. Ή συχνά τα ξεχνάμε. Ένα από αυτά που ίσως δεν φαίνεται σημαντικό, όμως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι οι άδειες κονσέρβες.

Η συνήθης πρακτική είναι να αδειάζουμε την κονσέρβα υγρής τροφής για να φάνε τα ζώα και να την πετάμε όπως είναι στον κάδο σκουπιδιών. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις την πετάμε δίπλα, εκεί που ταΐζουμε, στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

Τα ζώα έχουν την τάση μόλις τελειώνουν το φαγητό ή και πιο μετά, όταν πεινάσουν, να βάζουν το κεφάλι μέσα στην κονσέρβα για να γλείψουν το υπόλοιπο. Δυστυχώς πολλά έχουν θανάσιμα κοπεί. Σε πολλά έχει σφηνώσει το κεφάλι και δεν μπορεί να έβγαινε με τίποτα. Και έχουν σκάσει από ασφυξία. Κυρίως τα φοβικά που δύσκολα τα πιάνουμε για να μπορέσουμε να τους τη βγάλουμε.

Για αυτό προσέχουμε και κάνουμε την απλή κίνηση. Μόλις τελειώνει η τροφή, δεν πετάμε την άδεια κουτί έτσι στα σκουπίδια. Την πατάμε με το πόδι πρώτα. Για να μη χωράει το κεφάλι των ζώων μέσα. Και μετά την πετάμε στον κάδο των σκουπιδιών και όχι όπου βρούμε. Γιατί οι κακόψυχοι που ζουν δίπλα μας θα ξεσπάσουν στα ζώα.

Κάντε αυτή την απλή κίνηση. Σώστε τους τη ζωή. Δεν μπορεί εμείς που αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα να κάνουμε τόσο σοβαρά λάθη.

Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο