Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση ενός ζώου που κινδύνευε κατάφερε η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία μπορεί να δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες, όμως έχει μέχρι τώρα κάνει πάρα πολλές και δύσκολες διασώσεις.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα γατάκι, το οποίο περιφερόταν στα στενά της Νίκαιας, άρρωστο και με φριχτούς πόνους. Ήταν, όπως λέει η ομάδα στην ανάρτησή της, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εμφανιζόταν σαν σκιά και ξαφνικά χανόταν μέσα στους δρόμους, αναζητώντας φαγητό.

Το ζωάκι έπρεπε επειγόντως να πιαστεί. Δεν είχε πολλή ζωή έξω. Και επίσης υπέφερε. Η εθελόντρια της ομάδας Elen Konte κινητοποιήθηκε ενώ ήταν παράλληλα σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που το είχαν δει. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί καθώς δεν είχε σταθερό σημείο.

Την ώρα όμως που οι εθελοντές βρίσκονταν καθοδόν προς Νίκαια ενημερώθηκαν ότι το γατί βρισκόταν σε συγκεκριμένη θέση. Ήθελε, που λέμε, να βρεθεί και να σωθεί.

Φτάνοντας στο σημείο το είδαν να τρώει με λαιμαργία πίσω από κάδους σκουπιδιών φαγητό που του είχε βάλει κάποιος ηλικιωμένος. Στο σημείο βρισκόταν και ο κ. Γιάννης Καραλης, ο οποίος μέρες έψαχνε το μικρό. Επίσης εκεί πήγε και φίλη της ομάδας, η Nana Faroukaki, η οποία είχε ενημερωθεί για το περιστατικό και είχε αγωνία να δει τι θα γίνει.

Και η διάσωση έγινε. Η ομάδα έπιασε το γατάκι με ασφάλεια, με ντρόπερ, και διεκομίσθη άμεσα σε κτηνιατρείο στη Νίκαια. Ήδη έχουν γίνει κάποιες εξετάσεις και του παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα.

Ευχόμαστε να τα καταφέρει.

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο