Βόρεια Εύβοια: Διέσωσαν γατάκι που είχε κάψει τις πατούσες του και δύσκολα περπατούσε από τον πόνο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η γνωστή ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre – Hellenic Animal Rescue βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, εκτός από τις φλεγόμενες περιοχές της Αθήνας, και στη Βόρεια Εύβοια που έπαθε μεγάλη καταστροφή και αυτή από τις φωτιές. Εκτός από τεράστιες δασικές εκτάσεις που κάηκαν, κάηκαν και πολλά ζώα. Όμως αρκετά βρέθηκαν με εγκαύματα και πληγές και διασώθηκαν από τους εθελοντές που για άλλη μια φορά έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσουν όσο μπορούν.
Έτσι, πριν από λίγες μέρες, η ομάδα έλαβε έκκληση για την παγίδευση μωρού γατιού στο Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια, το οποίο είχε κάψει τις πατούσες του στις πρόσφατες πυρκαγιές. Δυστυχώς με την εκκένωση σε εξέλιξη δεν έγινε άμεσα αντιληπτό από τους κατοίκους εκεί κι έτσι το γατάκι βασανίστηκε για μέρες πατώντας με ανοιχτές πληγές κι εγκαύματα πάνω σε στάχτες και καμένη γη…
Στο σημείο μετέβη εθελοντής της Alma Libre και από κοινού με διασώστρια της γερμανικής ομάδας διάσωσης Tier-AMBULANZ / Notfallrettung Niederbayern e.V. για τα περαιτέρω.
Το γατάκι, όπως αναφέρει η ομάδα, δυστυχώς ήταν άφαντο. Η αποστολή έδειχνε αποτυχία εκ πρώτης όψεως. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που οι εθελοντές πάνε σε κάποιο περιστατικό και το ζώο απουσιάζει. Μετά από σύντομη έρευνα εντοπίστηκε να βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στα κλαδιά πεσμένου και καμένου δέντρου, κουλουριασμένο σαν να μην μπορούσε να σταθεί από τον πόνο.
Ασφαλώς εκεί μέσα δεν θα ήταν εφικτό να πιαστεί, κι αν το πλησίαζαν, απλά θα κρυβόταν πιο βαθιά. Έπρεπε λοιπόν να βγει και να έρθει αυτό σε αυτούς ώστε να το πιάσουν. Με πολλή υπομονή και μικρά κομματάκια τροφή που του πετούσαν, δελεάστηκε ώστε να βγει από τα κλαδιά αρκετά. Πετώντας συνεχώς κομματάκια προς την επιθυμητή κατεύθυνση, οι εθελοντές κατάφεραν να το φέρουν σε κατάλληλο έδαφος ώστε να πιαστεί με απόχη.
Στη συνέχεια το έβαλαν σε κλουβάκι με κατάλληλο γάντι προστασίας για παν ενδεχόμενο. Άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο προκειμένου να λάβει την κατάλληλη νοσηλεία.
Το μωράκι βρίσκεται τώρα σε φιλοξενία και δεν θα επιστρέψει στην καμένη γη. Θα δοθεί για υιοθεσία όταν αυτό θα είναι εφικτό.
Η Alma Libre αναφέρει:
“Ευχαριστούμε το SCARS για τη βοήθειά του ως προς αυτό.
Εθελοντής μας που συμμετείχε: Alexis Mantzoros με τη βοήθεια της φίλης μας διασώστριας Λουίζα από τη Γερμανία.”
Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

George Manolas 23 Αυγούστου, 2021 - 9:13 πμ

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά πολλά Μπράβο γι αυτούς τους Ανθρώπους…

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο