Μάνδρα Αττικής: Κατάφεραν και έπιασαν φοβικό εγκλωβισμένο σκυλάκι, με σύρμα στο λαιμό που δεν μπορούσε να αναπνεύσει (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια καθώς οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Και είναι τόσο σκληρές που μας κάνουν να νιώθουμε πολύ άσχημα.
Κάποια ζώα-και δυστυχώς δεν είναι λίγα-περνάνε δύσκολα και χρειάζεται άμεσα να γίνει κάτι για να σωθούν. Και τότε είναι που έρχονται οι εθελοντές για να τα βοηθήσουν και να τα απελευθερώσουν από το μαρτύριό τους.
Έτσι έγινε και με το αδέσποτο σκυλάκι που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ένα μικρούλι, μόλις 3 μηνών, στο οποίο είχαν περάσει στο λαιμό του ένα σύρμα και σε κάθε του κίνηση το έπνιγε. Το ζώο φυσικά παρουσίαζε έντονη δύσπνοια. Φοβικό και γεμάτο στρες σε μια περιοχή της Μάνδρας στην Αττική βίωνε το μαρτύριό του. Ενημερώθηκε η Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων ART A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο σημείο.
Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαν μέρες να το πιάσουν όμως αυτό ήταν αδύνατο καθώς ο μικρός ήταν τόσο φοβισμένος που δάγκωνε τα πάντα.
Όταν η ομάδα έφτασε στο σημείο αντίκρισε αυτό το πλασματάκι. Τα παιδιά στην κυριολεξία λύγισαν με το βλέμμα του, το βλέμμα του πόνου. Σε όλο του το κορμάκι, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είχε ουλές, ψώρα και η ταλαιπωρία ήταν εμφανής. Σύρμα περίφραξης στο λαιμό του. Είναι δυνατόν; Και όμως είναι. Και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Όπως καταλαβαίνουμε ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για αυτό και το πιάσιμό του ήταν δύσκολο. Οι εθελοντές δεν είχαν άλλη λύση όμως παρά να το πιάσουν. Με σωστές κινήσεις, πολύ προσεκτικά και χωρίς να το στρεσάρουν περισσότερο, τα κατάφεραν. Αμέσως το χάιδεψαν. Εκείνο ανταποκρίθηκε. Όμως ο φόβος του ήταν τόσο μεγάλος που δάγκωνε για να προστατευτεί.
Το έβαλαν προσεκτικά σε μποξ και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο. Το κουταβάκι έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να ορθοποδήσει. Αλλά οι εθελοντές θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν αυτό.
Επείγει η φιλοξενία του. Όποιος θέλει να του δώσει προσωρινά μια θέση στο σπίτι του ας στείλει μήνυμα στην ομάδα.
Δείτε την ανάρτηση της Ομάδας Απεγκλωβισμού Ζώων ART
Μόλις 3 μηνών και ποιος ξέρει τι έχει περάσει στην τόσο σύντομη ζωούλα του…
Ενημερωθήκαμε για μόλις 3 μηνών αδέσποτο κουταβάκι άκρως φοβικό, εγκλωβισμένο με ένα σύρμα στο λαιμό του που σε κάθε του κίνηση το έπνιγε και παρουσίαζε έντονη δύσπνοια, στην περιοχή της Μάνδρας.
Άμεσα και από τη λήψη του σήματος δύο διασώστες της ομάδας μας ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό όπου μας περίμενε στο σημείο η κα Πόπη που μαζί με την Giota Lambraki και με τον Christos Tasidis το εντόπισαν και προσπαθούσαν να το πιάσουν την προηγούμενη μέρα αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα γιατί ο μικρός μας ήταν τόσο φοβικός που δάγκωνε τα πάντα…
Όταν φτάσαμε στο σημείο, αντικρύσαμε αυτό το πλασματάκι και πραγματικά λυγίσαμε με το βλέμμα του. Τόσος πόνος με ούλες σε όλο του το κορμάκι, ψώρα. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει, τυλιγμένο γύρω από το λαιμουδάκι του σύρμα περίφραξης και στο τέλος καλώδιο…τόσο που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα η ψυχούλα μας…
Πραγματικά πόνεσε η ψυχή μας…
Πιάστηκε όσο το δυνατόν πιο ήσυχα με άκρως λεπτούς χειρισμούς και χωρίς να στρεσαριστεί παραπάνω με απόχη έτσι ώστε να μπορέσουμε να το ακινητοποιήσουμε για να του αφαιρέσουμε το σύρμα από το λαιμό του. Εν συνεχεία προσπαθήσαμε να το ηρεμήσουμε με χάδια, πράγμα που καταφέραμε για λίγα λεπτά αλλά σε οποιαδήποτε κίνησή μας δάγκωνε για να προστατευτεί…
Εν συνεχεία το μεταφέραμε άμεσα σε μποξ μεταφοράς και μετέπειτα για προσωρινή φιλοξενία στην κα Πόπη για να μεταφερθεί άμεσα σε γιατρό για κτηνιατρική περίθαλψη.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσοι συντέλεσαν για αυτό το περιστατικό, και ανέλαβαν και τη βασανισμένη ψυχούλα…
Το μικρό μας θέλει αρκετή δουλίτσα με χάδια και αγκαλιές όταν το επιτρέψει για να μπορέσει να ξανά εμπιστευτεί και πάλι ανθρώπινο χέρι. Θα παρακολουθούμε στενά την ψυχούλα και ό,τι χρειαστεί θα είμαστε δίπλα του…
Κοινοποιήστε επείγουσα φιλοξενία…
Υ.Γ. Θείε, χαρά μας που σε γνωρίσαμε. Σήμερα δακρύσαμε μαζί για αυτήν την ψυχούλα. Να είσαι πάντα καλά παππούλη, να ζήσεις άλλα εκατό χρόνια ακόμα και να αγαπάς τα ζώα όπως τα αγαπάς και τώρα…”

Διαβάστε επίσης

4 σχόλια

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ καστριδου 1 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:02 μμ

Παιδια χιλια μπραβο,λιγα ειναι.Ειμαι μεγαλη,στα νειατα μου βοηθησα σοβαρα αδεσποτα και ξερω απο πρωτο χερι τι βλεπετε.Φιλοξενω σκυλια και μπορω να βρω και σπιτι στην Γερμανια για κικροσωμα.Ειναι σωματειο που το ξερω ,ειδικευτηκα και δουλεψα γερμανια Μενω στον Πολυγυρο χαλκιδικης.Το σωματειο παιρνει μονο σκυλια που τα εχω σπιτι μου και τα παρακολουθω τουλαχιστον 1 μηνα.

Reply
Μαρτιν 1 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:20 μμ

Ελεως. Πιος να θελει να πλιγοσει ενα μορακι 3 μινων. ;

Reply
ANGGELIKI PAGONI XALKIDARA 2 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:13 πμ

TI NA GRAPSO OTI IMASTE KTINI TIS NTROPIS TI NOMIZOUN POS XRIAZETE ENA SKILAKI ? LIGO FAGITO KAI NERO ESXOS RE EGO PROSOPIKA POTE MOU DEN AGORASA SKILO IME 65 KAI APO PAIDI IXAME SKILO TOU DROMOU KAI EPITA TO SINEXIZA MEXRI KAI SIMERA TOU DROMPOU ADESPOTA SKILAKIA ME PONA NA VLEPO AUTES TIS PSIXOULES VALANE LEI PROSTIMA GIA NA VALOUN MIALO AUTA TA KTINI PREPI NA TOUS PERASOUN LOURI SIRMA STO LEMO KAI PISTEVO MONO TOTE NA DOUN TON PONO

Reply
Μαρία Πέτρου 5 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:15 μμ

Κτήνη που φέρονται έτσι σε ανυπεράσπιστα πλασματικά που δεν τούς πείραξαν ποτέ.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο