Διέσωσαν τα 7 κουταβάκια που βρέθηκαν πεταμένα σε μια ερημική θαλάσσια σπηλιά στη Χαλκίδα (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ό,τι και να πούμε για κάποια σκληρά και άσχημα περιστατικά είναι λίγο. Γιατί μπροστά στις απάνθρωπες πράξεις τα λόγια στερεύουν. Είναι περιττά. Δεν βγαίνουν άλλωστε εύκολα. Και όταν μάλιστα πρόκειται για ανήμπορα πλάσματα που έχουν την ανάγκη μας και εμείς τους φερόμαστε με το χειρότερο τρόπο, τότε οποιοδήποτε σχόλιο είναι πραγματικά άνευ νοήματος.
Η κακοποίηση ενός ζώου είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στη χώρα μας. Αυτό όμως που είναι επίσης συνηθισμένο-σε βαθμό που μας ξεπερνάει- είναι η εγκατάλειψη. Όταν ξεφορτώνεσαι ένα ζώο γιατί απλά δεν το θέλεις πια. Γιατί γέρασε, αρρώστησε ή απλά το βαρέθηκες. Πόσο εγκληματικό όμως είναι να το ξεφορτώνεσαι σε μέρος που δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να σωθεί;
Ο λόγος για μια ανάρτηση της Dafni Peter, η οποία δείχνει ότι η ανθρώπινη κακία δεν έχει αρχή και τέλος. Η Dafni Peter έκανε αυτές τις μέρες έκκληση για 7 κουταβάκια που πετάχτηκαν για να πεθάνουν σε μια μικρή ερημική σπηλιά στη θάλασσα, στη Δροσιά, κοντά στη Χαλκίδα,  χωρίς τη μαμά τους, σε μέρος που δεν υπήρχε καμιά πρόσβαση από τη στεριά. Αυτός που τα πήγε και τα άφησε εκεί, τα άφησε για να μην μπορέσουν να επιβιώσουν. Πώς θα επιβίωναν άλλωστε εκεί πέρα;
Τα μωρά ήταν τυχερά γιατί τα είδε κάποιος κύριος που πήγε να κολυμπήσει εκεί. Και έτσι ειδοποίησε. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση εθελοντών, της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας και του Δήμου. Βέβαια το σημείο ήταν αρκετά επικίνδυνο και φυσούσαν και άνεμοι 6 μποφόρ. Ο εκπαιδευτής Δημήτρης Γραμματικάκης, ο οποίος έφτασε εκεί από την Αθήνα, με τον έναν Λιμενικό, βούτηξαν στα νερά και έφτασαν κολυμπώντας εκεί που ήταν τα μωρά. Το αποτέλεσμα ήταν τα σκυλάκια να σωθούν. Τα παρέλαβε ο άνθρωπος του Δήμου και μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο.
Τα μικρούλια ψάχνουν φιλοξενία σε σπίτια για να φύγουν από το κυνοκομείο και φυσικά υιοθεσίες.
Δείτε την ανάρτηση της Dafni Peter για το συμβάν: 
“Με ειδοποίησαν εχθές ότι ένας κύριος πήγε για μπάνιο στην ΕΥΒΟΙΑ κοντά στη Χαλκίδα και ανακάλυψε σε μια μικρή σπηλιά κουταβάκια, στα οποία δεν υπήρχε καμία πρόσβαση από στεριά. Μανούλα δεν υπήρχε…αυτά κατά πάσα πιθανότητα τα πήγε κάποιος να πεθάνουν… Με βοήθεια από εθελοντές, μια δημοσιογράφο, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ διασώστες, το λιμενικό και το δήμο, τα μωράκια σώθηκαν… Ευχαριστώ το υπέροχο ΚΟΜΑΝΤΟ Dimitris Grammatikakis που, όπως πάντα, ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΤΙ❤️❤️❤️ (μετά τη Σαντορίνη καλντέρα κρεμαστός, ήρθε αυτό… 😏💪😂)
Είμαι πολύ κουρασμένη από τις φωτιές, δαγκωμένη και ξεκινάει η σεζόν. Οπότε ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ…. Ευχαριστώ επίσης την κυρία Chrysanthi Karagianni και την αδελφή της…”
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο