Ο Ιβάν ήταν 7 χρόνια μόνιμα αλυσοδεμένος σε χωριό των Ιωαννίνων- Ζει πλέον σαν βασιλιάς

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία του σκυλάκου Ιβάν είναι από τις ιστορίες που μας έχουν συγκινήσει. Ο Ιβάν ήταν για πολλά χρόνια, ένας πολύ άτυχος σκύλος.
Λέμε συχνά για την ατυχία των αδέσποτων ζώων που δεν είναι κάποιας ράτσας, είναι ημίαιμα, όμως δεν είναι λίγα και εκείνα, που αγοράστηκαν αλλά δυστύχησαν και κακοποιήθηκαν στα χέρια ακατάλληλων κηδεμόνων.
Ένας τέτοιος σκύλος είναι και ο Ιβάν. Ένα υπέροχο σκυλάκι Ακίτα, το οποίο, πριν από περίπου 7 χρόνια αγοράστηκε, για κατοικίδιο. Ποτέ όμως δεν έζησε έτσι. Γιατί γρήγορα το βαρέθηκαν και θέλησαν να το ξεφορτωθούν. Δεν χωρούσε πια στο σπίτι τους.
Έτσι το κουταβάκι, όπως είχε γράψει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων Animal Action IoanninaAnimal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων μεταφέρθηκε σε ένα χωριό για να ζήσει με μια ηλικιωμένη κυρία 85 ετών, η οποία δεν μπορούσε να το φροντίσει.
Και έτσι ο Ιβάν αλυσοδέθηκε. Και έμενε εκεί μόνιμα, με ελάχιστο φαγητό και νερό. Και μεγάλωσε  αλυσοδεμένος. Χωρίς να γνωρίσει λίγη αγάπη, χωρίς να πάρει ένα χάδι, μια αγκαλιά. Κάτω από τη βροχή. Εκτεθειμένος σε ζέστη και κρύο. Και μόνος.
Οι εθελοντές του Συλλόγου έμαθαν για αυτόν και πήγαν να τον δουν. Ήταν πολύ αδύνατος από την ασιτία. Έτρωγε ελάχιστα.
Δεν κατάφεραν όμως να τον πάρουν μαζί τους και να τον βγάλουν από τη σκλαβιά του. Δεν υπήρχε χώρος για να τον πάνε. Το μόνο που έκαναν ήταν να τον δέσουν δίπλα σε μία αποθήκη ώστε να μπαίνει μέσα όταν βρέχει.
Και ξεκίνησαν οι κοινοποιήσεις για να βρεθεί ένα σπίτι για να ζήσει, έστω και τώρα, ευτυχισμένος και ήρεμος.
Και βρέθηκε. Αυτά τα υπέροχα μάτια δεν ξεχνιούνται εύκολα.
Ο Παναγιώτης τον είδε και τον αγάπησε. Και θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Να σταματήσει να είναι δεμένος. Κανένα πλάσμα δεν πρέπει να ζει δεμένο.
Ο Ιβάν σήμερα, λίγους μήνες μετά την υιοθεσία του, είναι ένας άλλος σκύλος. Υπέροχος, όμορφος, απολαμβάνει τις βόλτες του στο βουνό και στη θάλασσα. Παιχνίδια, λιχουδιές, παρέες και πολλές αγκαλιές, ο Ιβάν πλέον ζει μια ονειρική ζωή. Στις βόλτες μάλιστα που κάνουν οι δύο τους, κάποιοι αναγνωρίζουν τον Ιβάν. Ήταν μια ιστορία που μας είχε συγκινήσει και κινητοποιήσει όλους. Καλή ζωή να έχεις, όμορφε Ιβάν. Μπράβο Παναγιώτη που του χάρισες ένα σπίτι. Μπράβο και στους εθελοντές που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τον σώσουν από το μαρτύριό του.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Ιωάννινα: Ο Ιβάν είναι ένας σκυλάκος Ακίτα που ζει 7 χρόνια αλυσοδεμένος- Ψάχνει σπίτι να φύγει από εκεί να σωθεί – Petpet.news
Υιοθετήθηκε ο Ιβάν, o σκυλάκος Ακίτα, που ζούσε 7 χρόνια αλυσοδεμένος σε χωριό των Ιωαννίνων – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο