Λάρισα: Παιδιά έφτιαξαν όμορφα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μύρισε Χριστούγεννα και τα μέλη της «ΑΣΠΙΔΑ ΚοινΣΕπ περιβάλλον – άνθρωποι – ζώα» Ασπίδα Κοιν.ΣΕΠ περιβάλλον-άνθρωποι-ζώα ,στη Λάρισα, στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεών τους, αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια ιδέα της Σοφίας Μακαριάδου, μέλους της ΚοινΣΕπ.
Η ιδέα ήταν να κατασκευαστούν σπιτάκια για τα αδεσποτάκια της πόλης πριν έρθουν τα κρύα, αλλά στη δράση να συμμετέχουν και τα μικρά παιδιά, με στόχο τη μύηση στην ιδέα του εθελοντισμού, αλλά και την ανάπτυξη της ευαισθησίας τους απέναντι στα ζώα.
Έγινε η ενημέρωση και η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τα ΚΔΑΠ της πόλης ΚΔΑΠ στην Λάρισα “Η Παρέα Μας” με τις υπεύθυνες ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ & ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΤΗ, Τα παιδία παίζει της κας ΣΙΑΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΔΑΠ Αμπρα Καταμπρα με τους υπεύθυνους ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟΥ & ΕΛΕΝΗ ΔΑΛΛΑ, το ΚΔΑΠ Μακρυχωρίου και από τις δημόσιες δομές το 23ο Νηπιαγωγείο, με την προϊσταμένη ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ και τις εξαίρετες νηπιαγωγούς ΓΚΟΥΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ & ΚΑΛΔΗΡΙΜΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Τα παιδιά με ζήλο και φαντασία και φυσικά με τη βοήθεια των υπεύθυνων των δομών έκαναν θαύματα πραγματικά. Με έκδηλο το συναίσθημα της προσφοράς έφτιαξαν σπιτάκια, που θα τα τοποθετήσουν σε σημεία της πόλης, όπου συχνάζουν τα αδεσποτάκια.
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν εύχονται αυτήν την προσπάθεια των παιδιών να την σεβαστούν οι ενήλικες πολίτες και να φροντίσουν, στο μέτρο του δυνατού, να μην καταστραφούν τα έργα των παιδιών.
Ευελπιστούν δε ότι οι δράσεις με τη συμμετοχή των μικρών παιδιών, τις οποίες έχουν στον προγραμματισμό τους, θα τύχουν παρόμοιας θερμής υποδοχής και συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο