Σύρος: Εθελόντρια βρήκε παρατημένο και πολύ ταλαιπωρημένο σκυλάκο- Τον υιοθέτησε και… δείτε τον τώρα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στις αμέτρητες καθημερινά δυσάρεστες ιστορίες που μαθαίνουμε για τα αδέσποτα, υπάρχουν και οι ευχάριστες. Δυστυχώς είναι λιγότερες από τις πρώτες αλλά έχει μεγάλη αξία να τις μαθαίνουμε.
Ο λόγος είναι γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για αυτά τα ανήμπορα πλάσματα. Γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν-έστω και λίγο- με την αγάπη και την ομαδική δουλειά ανθρώπων που έχουν τον ίδιο στόχο: Να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζωάκια μπορούν.
Ένα τέτοιο ευχάριστο περιστατικό μαθαίνουμε από τους ανθρώπους του Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου, οι οποίοι κάνουν σπουδαία δουλειά στο νησί της Σύρου.
Πρόκειται για ένα μικρό αδεσποτάκι, τον Πόκο, που βρήκε σε άθλια κατάσταση, μια εθελόντρια του καταφυγίου στη βόλτα της. Θύμα εγκατάλειψης, ο Πόκο ήταν ένα κουβάρι μαλλιά, βρώμικος και ταλαιπωρημένος. Ήταν μάλιστα τόσο φοβικός και στρεσαρισμένος που η εθελόντρια που τον βρήκε έκανε ώρα να τον πιάσει. Πολύ φοβισμένος, έτρεχε συνέχεια πέρα δώθε. Ποιος ξέρει τι είχε περάσει.
Όμως κατάφερε και τον έπιασε. Στη συνέχεια, όπως γράφουν οι εθελοντές, ανέλαβε μια καλή φίλη τους η Ε. Κ. Έπλυνε το σκυλάκι, το κούρεψε και μέσα σε λίγες ώρες το έκανε ένα τελείως άλλο σκυλί. Που δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό που ήταν πριν.
Ο Πόκο, 4 ετών και ούτε 5 κιλάκια, με τη φροντίδα των εθελοντών έγινε ένα υπέροχο ζώο, όμορφο και γλυκό. Και ήταν η ώρα να βρει σπίτι. Δεν χρειάστηκε όμως πολλή προσπάθεια γιατί η γυναίκα που το βρήκε το είχε τόσο αγαπήσει που δεν ήθελε να το αποχωριστεί. Και εκείνο όμως της έδειχνε μεγάλη αδυναμία.
Έτσι άνοιξε το σπίτι της και καλοδέχτηκε τον Πόκο. Του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος, με αγάπη, φροντίδα και πολλά παιχνίδια. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, από το πριν και μετά του σκυλάκου, είναι συγκινητικές.
Από εμάς καλή ζωή να έχει. Είναι αυτό που λέμε: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου. Ο Πόκο πλέον είναι ένας θησαυρός.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο