Δείτε την πόλη που έχει προσλάβει σεφ να ταΐζει τις αδέσποτες γάτες, έχει φανάρια με γάτες, μουσείο και μνημείο γάτας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η πόλη Zelenogradsk (Ζελένογκραντ) της Ρωσίας είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή για τη μεγάλη αγάπη και φροντίδα της στις γάτες. Είναι μια ονειρική γατούπολη. Η προστασία τους είναι βασική τους μέριμνα.
Πριν από δύο χρόνια μάλιστα διορίστηκε και άνθρωπος για να σιτίζει τις γάτες, που υπολογίζονται περίπου στις 70. Γυρνάει καθημερινά όλες τις γειτονιές και τους δίνει φαγητό και νερό. Έχει ποδήλατο και ειδική στολή που περιλαμβάνει πράσινο σκάκι, μαύρο παπιγιόν και καπέλο. Τις κάνει μάλιστα και βόλτες με το ειδικό καλάθι που έχει το ποδήλατo. Στην αρχή αυτό φάνηκε αστείο σε κάποιους, όμως στην πράξη είδαν ότι είναι κάτι πολύ καλό.
Η πόλη έχει ένα μεγάλο άγαλμα γάτας, στοιχείο που κάνει τους επισκέπτες να τη χαρακτηρίζουν ως “την πόλη που αγαπάει τις γάτες”. Η γάτα είναι πλέον το σύμβολο της πόλης, κάτι που το μαθαίνεις και στους τουριστικούς οδηγούς. Επίσης υπάρχουν υπέροχες ζωγραφιές σε τοίχους σπιτιών με γάτες, σουβενίρ γάτες, ακόμα και φανάρι, που αντί για το χαρακτηριστικό ανθρωπάκι, έχει γάτες μέσα στην πόλη, κάτι που είναι μοναδικό στον κόσμο. Εδώ θα βρεις και το Μουσείο “Murrarium”, αφιερωμένο σε αυτά τα υπέροχα τετράποδα, το οποίο προτείνουν όλοι οι τουριστικοί οδηγοί.
Γατόφιλοι, η πόλη των ονείρων μας😻😺😸. Ετοιμάστε βαλίτσες.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο