Σε βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι σας υποδέχονται 4 υπέροχα γατάκια που συνήθως κοιμούνται αγκαλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια όμορφη γατοπαρέα θα συναντήσετε περνώντας από το βιβλιοπωλείο «Λεξικοπωλείο» στο Παγκράτι. Η Μαρκησία ντε Λαμπάλ, ο Άλεξ, ο Ορλάντο και ο Κομφούκιος βρίσκονται αραγμένοι-συνήθως κοιμούνται, για να πούμε την αλήθεια- σε ένα κρεβατάκι έξω από το μαγαζί.
Οι άνθρωποι του Λεξικοπωλείου είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι και, όπως βλέπετε, το δείχνουν και έμπρακτα. Τα πανέμορφα αυτά γατάκια κοιμούνται αγκαλιασμένα και δεν νοιάζονται για τίποτα. Εκτός από φαγητό και νερά φυσικά.
Είναι πολύ σημαντικό να προβάλλουμε αυτούς τους χώρους που φροντίζουν, όπως μπορούν τα ζώα,  και να μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους ώστε από τη μία να τους στηρίξουμε και από την άλλη να βρουν μιμητές. Να γίνουμε πιο πολλοί, να έχουμε περισσότερη δύναμη. Και να φροντίσουμε τα ζώα του δρόμου που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Για να λέμε όμως και τα πράγματα όπως είναι, η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θέλει τα ζώα. Το ζούμε καθημερινά. Κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν από έξω.
Όμως, όπως βλέπουμε, τα πράγματα αλλάζουν, έστω και με πολύ αργούς ρυθμούς. Όμως αλλάζουν. Πολλοί αυτοί που αντιπαθούν τα ζώα. Πολλοί όμως και αυτοί που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Φωτογραφίες: Odile Brehier, Louiza Sofianopoulou

Δείτε και αυτά:
Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news
Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο