Ουκρανία: Ζώα στους δρόμους τρέχουν πανικόβλητα να σωθούν από τις βόμβες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο πόλεμος της Ουκρανίας δυστυχώς συνεχίζεται. Οι νεκροί μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι, το ίδιο και οι πρόσφυγες και οι κατεστραμμένες πόλεις.
Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για την καταστροφή του ρωσικού αποβατικού πλοίου, Orsk, που ήταν αγκυροβολημένο στο κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις λιμάνι Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης την καταστροφή του πλοίου. «Στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που κατείχε η Ρωσική Ομοσπονδία, καταστράφηκε το μεγάλο αποβατικό πλοίο Orsk του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας των εισβολέων», ανέφερε η έκθεση του ουκρανικού ναυτικού.
Σε όλη αυτή την καταστροφή μεγαλώνει και ο αριθμός των αδέσποτων ζώων. Και αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι που έφυγαν από τη χώρα δεν κατάφεραν να πάρουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους. Δεν είναι εύκολο πάντα αυτό. Έτσι κατέληξαν αδέσποτα στους δρόμους. Οι εικόνες είναι θλιβερές και μας φέρνουν τεράστια απογοήτευση. Ο πόλεμος φέρνει μόνο δυστυχία. Στο πέρασμά του καταστρέφει τα πάντα. Αφανίζει τα πάντα.
Τα ζώα περιφέρονται στους άδειους δρόμους προσπαθώντας να βρουν κάτι να φάνε. Πολλά, όπως βλέπουμε και σε μια από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τρέχουν πανικόβλητα από τις βόμβες που πέφτουν και από τις εκρήξεις. Πολλά είναι σε μέρη που δύσκολα μπορεί κάποιος να τα φροντίσει.
Πραγματικά μας κάνει από την πρώτη στιγμή εντύπωση το θάρρος και η τόλμη πολλών των ανθρώπων που έμειναν πίσω, οι οποίοι προσπαθούν να τα σώσουν. Εθελοντές πολλές φορές με ρίσκο τη ζωή τους πηγαίνουν και τους δίνουν κάτι να φάνε. Πολλά τα σώζουν και μέσω φιλοζωικών και τα στέλνουν σε άλλες χώρες. Πολύ δύσκολο αυτό. Η βοήθεια μάλιστα κάποιων χωρών είναι τεράστια.
Κάποιοι άλλοι όμως έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τα ζώα του δρόμου αλλά και τα καταφύγια. Τα καταφύγια είναι πολλά και τα ζώα εκεί πραγματικά αμέτρητα.
Τι άλλο να πούμε; Ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Ουκρανία: Απίστευτες εικόνες από διασώστες που προσπαθούν να μπουν σε κλειστά σπίτια να σώσουν τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν (petpet.news)
Ουκρανία: Οικογένεια φεύγοντας να σωθεί έχασε τη γατούλα της- Δείτε το βλέμμα των παιδιών όταν τη βρήκαν (petpet.news)
Ουκρανή οδήγησε 4 μέρες μέσα στους βομβαρδισμούς για να σωθεί με τα 50 σκυλιά της- Το έκανε 2 φορές (petpet.news)
Ουκρανία, συγκλονιστική εικόνα: Ηλικιωμένη προσπαθεί να σώσει γατάκι στη βομβαρδισμένη πόλη Ιρπίν (petpet.news)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο