Ουκρανία: Αυτή είναι σήμερα η γατούλα που περιφερόταν στους δρόμους καμένη από βομβαρδισμούς

από Μυρτώ Τζώρτζου
Θα μπορούσαμε να το πούμε η μεταμόρφωση ενός ζώου. Ενός ζώου που σώθηκε στο παρά πέντε, χάρη σε έναν άνθρωπο που αγνόησε όλους τους κινδύνους και πήγε να το σώσει.
Πρόκειται για τη γάτα από το χωριό Andriivka της περιοχής Makarievsky στο Κίεβο της Ουκρανίας, της οποίας η φωτογραφία έγινε viral και συγκίνησε πολλούς. 
Το Andriivka (Андріївка) είναι ένα μικρό χωριό, 600 περίπου κατοίκων, που δεν γλύτωσε ούτε αυτό από την καταστροφική μανία του πολέμου.
Η γάτα είχε φωτογραφηθεί πριν από περίπου 2 εβδομάδες από κάποιον που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτή. Περιφερόταν καμένη και σε άσχημη κατάσταση στους δρόμους. Η φωτογραφία ανέβηκε στα social media με την έκκληση αν υπάρχει κάποιος εκεί κοντά για να τη σώσει.
Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν άμεση. Κόσμος, ακόμα και εκτός Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το περιστατικό και έτσι η γατούλα αυτή έγινε viral τραβώντας την προσοχή όλων. Η συγκεκριμένη, όπως καταλαβαίνουμε, έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ένας άντρας, o Volodymyr Kryzhanivsky, βλέποντας τη φωτογραφία, ξεκίνησε και πήγε στο χωριό να τη βρει. Όμως δεν τη βρήκε. Όσο και αν έψαχνε, δεν μπορούσε να την εντοπίσει κάπου, ανάμεσα στα χαλάσματα και το χαμό του πολέμου.
Δεν το έβαλε όμως κάτω. Πήγε και την επόμενη μέρα στο χωριό. Και τα κατάφερε. Τη βρήκε. Τη μετέφερε στον κτηνίατρο για άμεση περίθαλψη. Το άτυχο αλλά τελικά τυχερό ζωάκι υποβλήθηκε σε θεραπεία. Και έγινε τελείως καλά. Με ένα σημαδάκι μόνο στο σώμα. Τη βλέπετε άλλωστε στις φωτογραφίες. Το πριν και το μετά. Με τον καιρό φυσικά θα βγάλει και άλλες τρίχες και θα έχει μια υπέροχη γούνα. Δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή, όπως αρχικά είχε γραφτεί. Και την έχει ο άνθρωπος που την έσωσε, ο οποίος λέει ότι είναι ένα ζώο που αναγεννήθηκε από την κόλαση. Χαδιάρικο, τρυφερό που, παρά την περιπέτειά της, εμπιστεύεται τους ανθρώπους.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο