illycaffè>80 XΡΟΝΙΑ Κληρονομιάς και Υπεροχής

από ymavrak

 

Τεργέστη, 8 Νοεμβρίου, 2016 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Η ιστορία της illycaffè αρχίζει το μακρινό 1933, τη χρονιά που ο Francesco Illy επέλεξε την πόλη της Τεργέστης να ξεκινήσει μια επιχείρηση βασισμένη σε μια απλή ιδέα: να προσφέρει τον καλύτερο καφέ στον κόσμο. Με αφορμή τον εορτασμό των 80 και πλέον χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, ο illy εγκαινιάζει τη «Heritage Collection», την πρώτη συλλογή φλιτζανιών espresso, ορόσημο στην ανάπτυξη της illycaffè.

220px-francesco_illy_1920

Francesco Illy

16493_ 013

Τα έξι φλιτζάνια espresso της Συλλογής illy Heritage αποτυπώνουν την ιστορία, το πώς η εταιρεία με έδρα την Τεργέστη μέσω καινοτομιών τεχνολογίας φέρνει την επανάσταση στον τρόπο που παρασκευάζουμε και απολαμβάνουμε τον καφέ. Κάθε ένα από τα έξι φλιτζάνια espresso σηματοδοτεί ένα διαφορετικό στάδιο στην εξέλιξη της μάρκας. Κάθε φλιτζάνι είναι διακοσμημένο με ένα ιστορικό χρυσό λογότυπο illy και την ημερομηνία της δημιουργίας του.

tazze Heritage

1933
Από την ημέρα που ιδρύθηκε η εταιρεία, ο Francesco Illy δίνει βάρος στην ποιότητα, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες φέρνοντας την επανάσταση στη βιομηχανία του καφέ. Τη δεκαετία του 1930, κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα συσκευασίας από πίεση μέσω του οποίου το άρωμα και η φρεσκάδα του καφέ διατηρούνται αναλλοίωτα , καθιστώντας δυνατή την αποστολή των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια εφηύρε την Illetta, πρόγονο των σημερινών μηχανών espresso.

illetta

tazze Heritage

1960
Κατά τη διάρκεια των ετών της Ιταλικής οικονομικής άνθησης, ο illy μπαίνει στα νοικοκυριά της χώρας με τις χαρακτηριστικές κυλινδρικές συσκευασίες αλεσμένου καφέ. Ο γιος του Francesco, Ernesto Illy, συνεχίζει την αναζήτηση για ποιότητα και τελειότητα σε κάθε στάδιο επεξεργασίας του καφέ, και δημιουργεί το πρώτο εργαστήριο της εταιρείας, το οποίο εστιάζει στις καινοτομίες. Η εταιρεία ξεκινάει επίσης μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της δημιουργικότητας, δουλεύοντας με τους πιο διάσημους γραφίστες και εικονογράφους της εποχής για τη διαφημιστική προβολή της.

fbcc322b60cb16d50a7ce2071828f987

Ernesto Illy

1963
Η εταιρεία μεταφέρεται στο ιστορικό κέντρο, Via Flavia στην Τεργέστη. Πραγματοποιούνται εργασίες για την επέκταση του εργαστηρίου χημείας και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την παρασκευή και τη συσκευασία του καφέ. Η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνεται διεθνώς, και δημιουργεί τις πρώτες εγκαταστάσεις της εκτός Ιταλίας. Τα προϊόντα της εταιρείας κερδίζουν εξέχουσα θέση αφού παρουσιάζονται σε κομψά γυάλινα δοχεία που προβάλλουν την φυσική ομορφιά των κόκκων καφέ». Το λογότυπο της εταιρείας «illycaffè» διακοσμεί τη συσκευασία.

16481_ 015

1969
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η καλή ποιότητα γίνεται προσιτή σε όλους. Ο illy γίνεται πρωτοπόρος στα συστήματα ατομικής μερίδας με τις χάρτινες ατομικές συσκευασίες – Ε.S.E. Κάθε Ε.S.E pod περιέχει την ιδανική δόση καφέ, για εξαιρετικό espresso οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε καταναλώνεται.

coffee-pods-ese_333333

tazze Heritage

1985
O illy λανσάρει το μοναδικό χαρμάνι του: ένα μείγμα 9 τύπων καφέ 100% Arabica με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας, οξύτητας και πικράδας. Το μίγμα προκύπτει από αυστηρή επιλογή των κόκκων καφέ μέσω του πρώτου ηλεκτρονικού μηχανήματος που αναγνωρίζει και απορρίπτει τους ατελής κόκκους καφέ.

16481_ 019

1996
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, η illycaffè εντείνει τη σύνδεση της με τον κόσμο της τέχνης. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μεταξύ τελειότητας και ομορφιάς , οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τις αξίες της μάρκας, , τα συναισθήματα και την υπεροχή και δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση. Το σημερινό λογότυπο, για παράδειγμα, είναι από τον James Rosenquist – ένας από τους ιδρυτές της αμερικανικής Pop Art – και χρονολογείται από το 1996. Νωρίτερα, το 1991 ο Matteo Thun είχε σχεδιάσει το περίφημο φλιτζάνι espresso illy. Από τότε, σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιουργούν illy Art Collection Cups που φέρουν την υπογραφή τους. Πραγματικά έργα Τέχνης καθημερινής χρήσης.

Barattolo_250_scura_europa

 

 

Emilio Pucci & illy>Δύο ηγέτες στην Ιταλική υπεροχή, ανακοινώνουν την πρώτη τους συνεργασία

4x2_hp_1

Το fashion brand με έδρα τη Φλωρεντία και η illycaffé με έδρα την Τεργέστη συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης συλλογής illy Collection Cups.
Πηγή έμπνευσης τα μοτίβα της αποκλειστικής συλλογής χειροποίητων μαντιλιών «Cities of the World”» που απεικονίζουν Μητροπόλεις του κόσμου. Στη συλλογή περιλαμβάνεται ένα σχέδιο του Marquis Emilio Pucci από το 1957.

16305 illy Art Collection Emilio Pucci pack 2, cappuccini

Η συλλογή illy Art Collection by Emilio Pucci απεικονίζει κύρια στοιχεία 6 πόλεων:Φλωρεντία, Ρώμη, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι.
Κάθε φλιτζάνι είναι σαν ένα έργο τέχνης ζωγραφισμένο σε καμβά.
Η παλέτα χρωμάτων είναι γεμάτη από φωτεινά χρώματα που θυμίζουν τα φυσικά τοπία των πόλεων.

Barattolo_250_scura_europa

 

ILLY MONOARABICA>DISCOVER THE SECRETS OF ILLY BLEND
[GUATEMALA, BRAZIL, ETHIOPIA, INDIA, COSTA RICA, COLOMBIA]

illy
Τρεις από τις 9 ποικιλίες 100 % Αrabica που συνθέτουν το speciality χαρμάνι illy.
Καθεμία επηρεασμένη από τη μοναδική χώρα προέλευσης.
Συνθήκες εδάφους, κλίματος, υψόμετρου και καλλιέργειας προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο φλιτζάνι.
www.kafea.gr, www.illyshop.gr

12284_ 091 monoarabica_brasile_con_capsula

12284_ 091 monoarabica_colombia_con_capsula

12284_ 091 monoarabica_costa_rica_con_capsula

12284_ 091 monoarabica_etiopia_con_capsula

12284_ 091 monoarabica_guatemala_con_capsula

12284_ 091 monoarabica_india_con_capsula

monoarabica

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο