petpet.newsΠΕΡΙΟΔΙΚΟ5 ζώα-ηθοποιοί που θα άξιζαν βραβείο Όσκαρ

Hollywood

5 ζώα-ηθοποιοί που θα άξιζαν βραβείο Όσκαρ

Έκλεψαν την παράσταση στα έργα που συμμετείχαν

Το Hollywood μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να δημιουργήσει μια ακόμα κατηγορία στα βραβεία Όσκαρ, αυτή του καλύτερου ζώου-ηθοποιού. Και αυτό γιατί κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη τετράποδες ερμηνείες που σίγουρα θα άξιζαν ένα χρυσό αγαλματάκι. Από αυτές ξεχωρίσαμε τις πιο κάτω 5.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, (petpetmag@gmail.com)

Uggie, ο σκύλος από την ταινία “The Artist” (2ο11)

Όλοι αγαπήσαμε τον πανέμορφο σκυλάκο Uggie στην κινηματογραφική ταινία “The Artist” (2011), για τον οποίο έχει γραφτεί ότι “έκλεψε την παράσταση σε όλες τις σκηνές”. Ο Uggie, ράτσας Jack Russell Terrier, ο πιστός φίλος του πρωταγωνιστή Jean Dujardin, στην κανονική του ζωή είχε εγκαταλειφθεί από το αφεντικό του επειδή ήταν πολύ ζωηρός και ατίθασος.

Λίγο πριν σταλεί σε καταφύγιο τον υιοθέτησε ο εκπαιδευτής σκύλων Omar Von Muller όπου είδε το πόσο έξυπνος και καλός ήταν και αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο μαζί του και να τον κάνει ηθοποιό.

Ο Uggie, που ήταν μόλις 7 κιλά, δεν φοβήθηκε ποτέ στα γυρίσματα και εργάστηκε πιο σκληρά από όλους. Εκτός από το “The Artist” συμμετείχε και σε άλλες ταινίες όπως στο “Water for Elephants” (2011) και σε άλλες.

Στις 13 Αυγούστου 2015 ο Uggie, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζούσε στο σπίτι του Muller στο βόρειο Χόλιγουντ, οδηγήθηκε σε ευθανασία καθώς έπασχε από καρκίνο του προστάτη.

Το άλογο Popcorn Deelites στο  “Seabiscuit”,”Το Μεγάλο Φαβορί” (2003)

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του αλόγου κούρσας Seabiscuit και των τριών ανθρώπων (του ιδιοκτήτη, του εκπαιδευτή και του αναβάτη) που πήραν ένα “ξοφλημένο” άλογο και το ανέδειξαν σε σούπερσταρ του ιππoδρόμου.

Τον Seabiscuit έπαιξαν 6 άλογα, μεταξύ αυτών και ο Popcorn Deelites, άλογο με ιδιαίτερες ικανότητες που είχε εμφανιστεί και σε άλλες ταινίες. Μετά από την ταινία αυτή το άλογο συνταξιοδότήθηκε και το ανέλαβε το φιλοζωικό σωματείο Old Friends που έχει έδρα και καταφύγιο στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί ο Popcorn Deelites ζει μέχρι σήμερα.

Orangey, η γάτα στο “Breakfast at Tiffany’s”, “Πρόγευμα στο Τίφανις” (1961)

Ο πορτοκαλένιος Orangey ήταν ο αδέσποτος γάτος που έκανε παρέα στην πρωταγωνίστρια Holly Golightly στο θρυλικό “Breakfast at Tiffany’s”. O Orangey δυσκόλεψε αρκετά στα γυρίσματα τους συντελεστές της ταινίας. Ένας μάλιστα από αυτούς τον χαρακτήρισε ως “την πιο μοχθηρή γάτα του κόσμου” λόγω του ότι δάγκωνε και γρατσουνούσε.

Ο Orangey “εργαζόταν” ως ηθοποιός 15 χρόνια και έχει εμφανιστεί στις ταινίες “Rhubarb”(1951), “The Incredible Shrinking Man” (1957), “Gigot” (1962), “Village of the Giants” (1965) αλλά και στην τηλεοπτική σειρά “Our Miss Brooks”, από το 1952 μέχρι το 1958.

Τα γουρουνάκια στο “Babe”, “Μπέιμπι”,Το Ζωηρό Γουρουνάκι” (1995)

47 γουρουνάκια Yorkshire χρειάστηκαν για να υποδυθούν το γουρουνάκι στην ταινία “Babe”, που προτάθηκε για 7 βραβεία Όσκαρ. Ο λόγος είναι ότι τα γουρούνια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και όταν ξεπερνούν τις τρεις εβδομάδες έχουν ήδη μεγαλώσει αρκετά.

Terry, ο σκύλος Toto, ράτσας τεριέ, στον “The Wizard of Oz”, “Μάγος του Οζ” (1939) 

Η υπέροχη σκυλίτσα Terry γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1933 και συμμετείχε σε 16 κινηματογραφικές ταινίες. Στο “Μάγο του Οζ” “υποδύθηκε” την Toto λαμβάνοντας ως χρηματική αμοιβή 125 δολάρια την εβδομάδα, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που λάμβαναν πολλοί ηθοποιοί της εποχής. Πέθανε σε ηλικία 11 ετών τον Σεπτέμβριο του 1945.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ