10 πράγματα που δεν ξέρετε για τις γάτες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι γάτες είναι απίστευτα και μοναδικά πλάσματα. Μυστήριες, πανέξυπνες, εγωίστριες και ανεξάρτητες, θέλουν να είναι μονίμως το κέντρο του κόσμου μέσα στο σπίτι. Και φυσικά εμείς τους κάνουμε όλα τα χατίρια. Δεν μπορούμε βέβαια να κάνουμε και διαφορετικά.

Και εκεί που νομίζουμε ότι όλα τα ξέρουμε για αυτές, συνειδητοποιούμε ότι ποτέ τελικά δεν θα τις μάθουμε. Αυτό μάλιστα είναι και ένα από τα καλά τους. Εμείς ψάχνοντας βρήκαμε πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε για αυτές τις πονηρές τετράποδες κυρίες. Δείτε 10 από αυτά.

1. Μια γάτα είναι γρηγορότερη από τον γρηγορότερο άνθρωπο στον κόσμο.

2. Οι γάτες μπορούν να πιουν θαλασσινό νερό. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, τα νεφρά της γάτας μπορούν να φιλτράρουν το αλάτι.

3. Οι γάτες δεν έχουν αίσθηση της γλυκιάς γεύσης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω κάποιας μετάλλαξης στον υποδοχέα της γλυκιάς γεύσης.

4. Μια γάτα μπορεί να πηδήξει 5-7 φορές το μήκος της με ένα άλμα.

5. Η μύτη κάθε γάτας είναι μοναδική, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στους ανθρώπους.

6. Οι γάτες δεν μπορούν να δουν ακριβώς κάτω από τη μύτη τους. Γι’ αυτό μπορεί να μη δουν φαΐ που βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους.

7. Ο Τέσλα είχε την ιδέα να μελετήσει τον ηλεκτρισμό μετά από ένα στατικό ηλεκτρικό σοκ που του προκάλεσε η γάτα του.

8. Μια γάτα περνά ένα μεγάλο τμήμα της ζωής της κοιμώμενη. Μια γάτα, για παράδειγμα, 9 ετών έχει περάσει 6 από αυτά τα χρόνια αγκαλιά με τον Μορφέα.

9. Στην αυθεντική εκδοχή της Σταχτοπούτας, η καλή νεράιδα ήταν γάτα.

10. Όσο περισσότερο μιλάς στη γάτα σου τόσο περισσότερο θα σου μιλά και αυτή, είτε νιαουρίζοντας, είτε προσπαθώντας να μιμηθεί την ανθρώπινη φωνή.

Πηγή: petacare.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο