petpet.newsΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑνάπηρο σκυλάκι "τρέχει" σε Μαραθώνιους στην πλάτη της γυναίκας που το έχει για να βοηθήσει άλλα ζώα

Υπέροχη ιστορία

Ανάπηρο σκυλάκι “τρέχει” σε Μαραθώνιους στην πλάτη της γυναίκας που το έχει για να βοηθήσει άλλα ζώα

Έμεινε ανάπηρο όταν κάποιος το πυροβόλησε

H Janet Turner από τη Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε ποτέ αγάπη στο τρέξιμο. Της φαινόταν βαρετό και θεωρούσε ότι την κούραζε. Στα 13 της άρχισε να παθαίνει κρίσεις άγχους που με τον καιρό γίνονταν όλο και περισσότερες. Επισκέφτηκε ψυχίατρο, όπου της έδωσε μια θεραπεία με αγχολυτικά. Το στρες όμως είχε μπει για τα καλά στη ζωή της.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο γιατρός της συνέστησε περπάτημα με κάποιον που θα την έκανε να νιώθει καλά. Και αποφάσισε να παίρνει μαζί της το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Moose, ράτσας boxer. “Η εμπειρία της βόλτας με τον Moose ήταν μοναδική. To στρες υποχώρησε πολύ και ένιωθα πλέον πολύ καλύτερα. Τρέχαμε μαζί 7 χρόνια”, θα πει η ίδια.

Δυστυχώς όμως ο Moose αρρώστησε και πέθανε. Η Turner δεν μπορούσε με τίποτα να το πιστέψει: “Δεν με ένοιαζε για το στρες μου αλλά γιατί έχασα μια υπέροχη παρέα, κάποιον που αγαπούσα πολύ. Ήμασταν πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον. Όταν τον έχασα, ένιωσα ότι έχασα ένα κομμάτι του εαυτού μου. Μέχρι που ήρθε στη ζωή μου ένα επίσης υπέροχο αλλά διαφορετικό σκυλάκι, ο Gordon, τον οποίο μόλις είδα τον ερωτεύτηκα. Ναι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά”.

Ο Gordon, ένα πινσεράκι μινιατούρα, ήταν ένας σκυλάκος με ειδικές ανάγκες. Ήταν ανάπηρος. Είχε μόνο δυο πόδια. “Ήταν απίστευτα χαριτωμένος και υπέροχος. Μια μοναδική πολύτιμη ζωούλα. Μόλις τον είδα, ήξερα αμέσως ότι ήταν ένας σκύλος για εμένα”, θα πει η Turner.

Η θλιβερή ιστορία του Gordon

Η ιστορία του σκυλάκου ήταν συγκινητική. Είχε πυροβοληθεί στο δεξί ώμο και η σφαίρα είχε σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη. Ζούσε στο δρόμο σέρνοντας τα πόδια του μέχρι που τον είδε κάποιος και αποφάσισε να τον σώσει. Τον πήγε σε ένα καταφύγιο. Δυστυχώς τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά που οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να του κόψουν τα δυο πίσω πόδια.

Η Turner χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν τον είδε, αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο σκυλάκος ήρθε σπίτι της. Σύμφωνα με την ίδια τους πρώτους μήνες ήταν πολύ επιφυλακτικός και δεν την πλησίαζε. Ήταν ένα τρομαγμένο και ταλαιπωρημένο ζώο, που δεν εμπιστευόταν κανέναν.

Έφτασε όμως η στιγμή που άρχισαν να γίνονται φίλοι. Με την αγάπη και την τρυφερότητά της η Turner άλλαξε τη ζωή του. Άρχισε να την αγαπάει, να κάνει πράγματα μαζί της και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Και τότε αποφάσισε να τον παίρνει μαζί της στις βόλτες και το τρέξιμο όπως έκανε και με τον άλλο της σκύλο. Τον έβαζε σε ένα backpack και οι δυο τους άρχιζαν τις περιπέτειες.

Οι δυο τους έγιναν γνωστοί στα social media. Η Turner αποφάσισε να βοηθήσει και άλλα ζωάκια με τα ανάλογα προβλήματα. Σήμερα διοργανώνει μαραθώνιους και άλλα events όπου τα χρήματα που μαζεύονται πηγαίνουν σε καταφύγια και φιλοζωικές. Τις περισσότερες φορές τρέχουν και οι δυο τους. Ο Gordon φυσικά μέσα σε ένα backpack στην πλάτη της. Και φυσικά είναι το πιο ωραίο και αξιαγάπητο ζευγάρι.

Το 2108 η Turner υιοθέτησε ακόμα ένα ανάπηρο σκυλάκι, τη Molido, ένα πρώην πολύ ταλαιπωρημένο αδέσποτο. Η συμβουλή της είναι ότι ο κόσμος να μη διστάζει και να υιοθετεί ένα ανάπηρο ζωάκι. Είναι υπέροχα. Και αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ