Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Δείτε 6 τυφλά γατάκια που σώθηκαν πρόσφατα από το δρόμο και ζουν ευτυχισμένα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας γιορτάζεται κάθε χρόνο, από το 2002, στις 8 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW) για να τιμηθεί το δημοφιλές αυτό κατοικίδιο.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης τιμάται στις 17 Φεβρουαρίου, στη Ρωσία την 1η Μαρτίου και στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ατίθαση, πανέξυπνη, ανεξάρτητη και με μοναδικό χαρακτήρα και έντονη προσωπικότητα, η γάτα είναι ένα υπέροχο ζώο που κάθε μέρα η ζωή μαζί της είναι μια μοναδική ευκαιρία.

Όμως υπάρχουν γατούλες που δεν στάθηκαν τυχερές στη ζωή τους. Είτε εκ γενετής είτε από τροχαίο είτε από κακοποίηση πολλές, δυστυχώς αμέτρητες αδέσποτες, είναι τυφλές. Η επιβίωσή τους στο δρόμο είναι αδύνατη.

Το να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε που δεν βλέπουν. Γιατί βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους και αυτό είναι μοναδικό.

Ας δούμε κάποιες από αυτές που δεν βλέπουν αλλά στάθηκαν πολύ τυχερές. Που σώθηκαν πρόσφατα και βρήκαν το παντοτινό τους σπίτι, προστατευμένες και ήρεμες. Ας δίνουμε προτεραιότητα σε ζώα που έχουν δύο φορές την ανάγκη μας.

Πουρπουρίτα

Η Πουρπουρίτα-έτσι ονομάστηκε επειδή γουργούριζε συνέχεια- βρέθηκε νεογέννητη, πεταμένη και μούσκεμα από βροχή σε ένα κήπο στο Μαρούσι μαζί με τα δυο της αδερφάκια. Τα αδερφάκια της ήταν εντελώς τυφλά. Δυστυχώς το ένα από αυτά δεν μπόρεσε να πιαστεί και εξαφανίστηκε.

Η Πουρπουρίτα και το άλλο που ήταν αγοράκι μεταφέρθηκαν σε σπίτι φιλοξενίας. Η κτηνίατρος που τα εξέτασε είπε ότι ήταν ετοιμοθάνατα και έπρεπε να ξεκινήσουν θεραπεία σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον. Μεταφέρθηκαν ξανά στο σπίτι φιλοξενίας. Μετά από πολύ κόπο και φροντίδα επέζησαν και ήταν έτοιμα για τα παντοτινά τους σπίτια.

Ο Άγγελος, όπως ονομάστηκε μετά το αδερφάκι της, ήταν εντελώς τυφλός. Η Πουρπουρίτα ήταν σχεδόν τυφλή καθώς το ένα ματάκι ήταν κατεστραμμένο και το δεύτερο είχε μόνο ένα σημείο από το οποίο θα μπορούσε να δει σκιές. Όμως και τα δυο στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους γιατί τελικά βρήκαν σπίτι. Γιατί τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν.

Ο Άγγελος πολύ γρήγορα πήγε στο παντοτινό του σπίτι. Το ζευγάρι που τον υιοθέτησε τον λατρεύει. Η Πουρπουρίτα έμεινε τελικά στο σπίτι της φιλοξενίας. Είναι πλέον ένα ευτυχισμένο και ανέμελο γατάκι.

Άγγελος, ένας τυφλός άγγελος

Ο Άγγελος είναι το αδερφάκι της Πουρπουρίτας, που βρέθηκε και αυτός σχεδόν ετοιμοθάνατος. Το ζευγάρι που τον υιοθέτησε τον ονόμασε Άγγελο επειδή είναι πραγματικά σαν άγγελος. Ένας άγγελος χωρίς ματάκια αλλά απίστευτα καλός και τρυφερός. Στο σπίτι που πήγε βρήκε παρέα μια άλλη γατούλα. Και ζούνε και τα δυο μαζί. Και στον Άγγελο δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο.

Όπως ξέρουμε, στο δρόμο φυσικά δεν θα είχε καμιά τύχη. Ήταν ζήτημα χρόνου να χτυπηθεί από αυτοκίνητο ή να δαγκωθεί από άλλους αρσενικούς γάτους.

Silver, μια γλυκιά γατούλα

Η Silver γεννήθηκε σε δρόμο του Χολαργού. Ήταν μαζί με τα αδερφάκια της και τη μητέρα της. Όμως δυστυχώς ήταν εντελώς τυφλή. Κατάφερε να επιβιώσει πέντε μήνες, κάτι που είναι πολύ σπάνιο για τυφλό γατάκι. Περνούσε το δρόμο πίσω από τα άλλα γατάκια, τελευταία, για να τα έχει σαν οδηγούς.

Οι κυρίες που φρόντιζαν τη Silver δεν ήθελαν να την αφήσουν άλλο στο δρόμο. Δεν είχε καμιά ελπίδα όσο και αν ήταν τυχερή μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να της βρουν σπίτι και να τη σώσουν.

Αφού κατάφεραν μετά από κάποιες προσπάθειες να την πιάσουν γιατί ήταν φοβική, την πήγαν σε ένα σπίτι προσωρινής φιλοξενίας. Τα ματάκια της ήταν χάλια καθώς έτρεχε πύον από μόλυνση. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο όπου έγινε εξόρυξη οφθαλμών-ό,τι υπήρχε δηλαδή από μάτια, και στη συνέχεια ράψιμο.

Στάθηκε όμως και αυτή τυχερή καθώς βρήκε μόνιμο σπίτι. Την υιοθέτησε μάλιστα μια από τις κυρίες που τη φρόντιζαν. Έτσι η Silver επέστρεψε ξανά στη γειτονιά της, όχι στο δρόμο, αλλά αυτή τη φορά σε ένα υπέροχο σπίτι που ζει σαν βασίλισσα. Και δεν είναι πια φοβική και ανασφαλής. Έχει γίνει απίστευτα γλυκιά και τρυφερή.

Τυφλή Μπουκίτσα

Η τυφλή Μπουκίτσα βρέθηκε σε έναν κήπο στο Κρυονέρι Αττικής στα τέλη Ιουλίου σε άσχημη κατάσταση. Ήταν μόλις ενός μήνα. Μεταφέρθηκε από μια κυρία στον κτηνίατρο όπου ενημερώθηκε από αυτόν ότι είχε προσβληθεί από ερπητοϊό και έχει χάσει εντελώς την όρασή της. Της έγιναν παράλληλα και θεραπείες με κολλύρια, αντιβίωση και φυσιολογικό ορό.

Η κυρία όμως που την έσωσε δεν μπορούσε με τίποτα να τη φιλοξενήσει. Αν μάλιστα η μικρούλα δεν έβρισκε άμεσα σπίτι, θα έμενε και πάλι στο δρόμο, όπου το μέλλον της θα ήταν προδιαγεγραμμένο. Οι αναρτήσεις και οι κοινοποιήσεις στο Facebook έχουν σώσει πολλά ζώα. Έτσι έκαναν και πάλι το θαύμα τους, καθώς βρέθηκε σπίτι που άνοιξε τις πόρτες του για αυτό το υπέροχο ζωάκι.

Ο γατούλης E.T

Ο μικρός τριών μηνών εξωγήινος γατούλης, όπως ονομάστηκε από τα χαρακτηριστικά ματάκια του, έμεινε τυφλός από χτύπημα αυτοκινήτου. Ήταν όμως τυχερός γιατί βρέθηκε κάποιος να το σώσει και να τον πάει στον κτηνίατρο για περίθαλψη και προστασία.

Αφού έμεινε στο κλουβάκι του κτηνιατρείου λίγο καιρό, οι κοινοποιήσεις στο Faebook έφεραν και για αυτόν αποτέλεσμα καθώς βρέθηκε σπίτι για να υιοθετηθεί και να ζήσει προστατευμένος, μακριά από το δρόμο.

Το τυφλό αγοράκι της Παλλήνης

Ο μικρός γατούλης της φωτογραφίας βρέθηκε στην Παλλήνη σε άθλια κατάσταση. Ήταν μόλις 30 ημερών, άρρωστος και τυφλός. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι μόνος του δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Η αρχική σκέψη όταν πήγε στον κτηνίατρο ήταν η ευθανασία. Όμως ευτυχώς δεν έγινε καθώς αποφάσισαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει και αυτός όπως όλα τα γατάκια που είχαν μια καλή τύχη.

Για άλλη μια φορά το Facebook ήταν η αιτία για να βρει ένα γατάκι σπίτι. Έτσι ο μικρούλης ζει πλέον στο δικό του σπίτι, ανέμελος, ήσυχος και προστατευμένος. Μακριά από τους δρόμους και τα αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο