Αυτό είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο γάτων στον κόσμο που δεν γίνονται ευθανασίες σε ζώα που δεν υιοθετούνται

από Μυρτώ Τζώρτζου

Φανταστείτε την εικόνα: 7οο γάτες να ζουν σε ένα τεράστιο κτήμα 12 στρεμμάτων, με λουλούδια, δέντρα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, να είναι ελεύθερες, να τρώνε, να πίνουν και όλη τη μέρα να γουργουρίζουν από χαρά. Δεν είναι αυτό η τέλεια εικόνα για ένα ζώο; Καλώς ήρθατε σε ένα πραγματικό μέρος που λέγεται Cat House on the Kings, το πιο ωραίο και πιο μεγάλο καταφύγιο γάτων στον κόσμο, που βρίσκεται στην πόλη Fresno της Κεντρικής Καλιφόρνια.

Η Lynea Lattanzio αγαπούσε από μικρή τα ζώα, ιδιαίτερα τις γάτες. Όμως υπήρχε κάτι που τη στενοχωρούσε πολύ. Τα high kill καταφύγια τα οποία υπάρχουν παντού στην Αμερική. Πρόκειται για καταφύγια τα οποία κάνουν ευθανασία στα ζώα που δεν υιοθετούνται.

Αμέτρητα τέτοια ζώα καθημερινά ευθανατώνονται. Και μέχρι τότε ζουν σε μικρά κλουβιά, αδύνατα και καχεκτικά, ανήμπορα να κάνουν οτιδήποτε. Χωρίς αγάπη και χωρίς στοργή. Έτσι της ήρθε και η ιδέα. Να φτιάξει έναν παράδεισο, ένα καταφύγιο όπου οι γάτες θα ζουν ελεύθερες για όλη τους τη ζωή.

Το Cat House on the Kings χρειάστηκε πάνω από 15 χρόνια για να γίνει. Όμως έγινε και έχει σήμερα εκεί 40 άτομα που εργάζονται. Οι γατούλες που έρχονται σε αυτό ( άρρωστες από τους δρόμους, χτυπημένες, εγκαταλειμμένες, κακοποιημένες) είναι όλες προς υιοθεσία. Όποιες υιοθετηθούν συνεχίζουν τη ζωή τους στα νέα τους σπίτια. Όποιες όχι παραμένουν κανονικά στο καταφύγιο όπου ζουν σαν βασιλιάδες. Μέσα στο βασικό σπίτι μπορούν μάλιστα να περνάνε τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή οποιαδήποτε στιγμή που δε θέλουν να είναι έξω.

Σήμερα ζουν σε αυτό πάνω από 700 γατούλες και 300 μωρά που ψάχνουν για σπίτι. Η Lattanzio ξυπνάει χαράματα για να ξεκινήσει τη φροντίδα τους. Αν τη ρωτήσεις ποιες είναι οι πιο δύσκολες στιγμές, θα σου πει όταν ένα ζωάκι, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο, πεθαίνει. Αλλά και κάτι άλλο την πληγώνει πολύ. Όταν επικοινωνούν κάποιοι μαζί της και της ζητούν να πάρει το ζώο ή τα ζώα τους επειδή δεν τα θέλουν πια. Πολλοί δε από αυτούς της λένε ότι αν δεν τα πάρει, θα τα πετάξουν κάπου.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο