Μια τυφλή σκυλίτσα κάνει παρέα σε άρρωστα παιδάκια σε νοσοκομείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Harley είναι υπέροχη  σκυλίτσα λαμπραντόρ, 12 ετών, που έχει την πιο όμορφη δουλειά του κόσμου, μια δουλειά που στην κυριολεξία λατρεύει.

Η Harley είναι τυφλή καθώς έχασε την όρασή της όταν ήταν 5 ετών. Όμως αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει ένα υπέροχο σκυλί θεραπείας. Καθημερινά επισκέπτεται νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και σχολεία και δείχνει την αγάπη της στα παιδιά που έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους συναισθηματική στήριξη.

Η Harley και η αδερφή της Bailey είναι υιοθετημένες από τη Rita Harrell και ζουν σε ένα υπέροχο σπίτι, που βρίσκεται μέσα σε φάρμα, στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πώς η Harley έχασε την όρασή της

Ήταν ένα βράδυ πριν από 5 χρόνια όταν η Harrell είδε να τρέχει υγρό από τα μάτια της Harley. Της έριξε λίγες σταγόνες, την καθάρισε και έπεσαν για ύπνο. Την άλλη μέρα το πρωί η σκυλίτσα δεν έβλεπε τίποτα. Ο κτηνίατρος που την εξέτασε είπε ότι είχε λεύκωμα. “Με το που άκουσα αυτό που μας είπε ο γιατρός σκέφτηκα ότι αν εμφανίσεις λεύκωμα, δεν τυφλώνεσαι αμέσως. Είναι κάτι που εξελίσσεται σταδιακά. Έτσι η επόμενη κίνησή μας ήταν να την πάμε σε ένα ειδικό. Δυστυχώς και εκείνος μας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Η Harley θα έμενε τυφλή. Και επιπλέον θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα μάτια της γιατί της προκαλούσαν πόνο”, θα πει η Harrell.

Η νέα της ζωή

Με τον καιρό η σκυλίτσα έμαθε να ζει χωρίς την όρασή της και να κάνει και πάλι τα πράγματα που έκανε πριν. Δυο χρόνια μετά από το συμβάν η Harrell ήρθε σε επαφή με το σωματείο Paws2Care για να συμμετάσχει η Harley στα προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων ως ζώα θεραπείας. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και μετά την ειδική εκπαίδευσή της η σκυλίτσα ήταν έτοιμη για τη νέα της ζωή.

Μαζί με τη Harrell η Harley επισκέπτεται νοσοκομεία και ορφανοτροφεία για να κάνει παρέα σε παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη, όπως το Carolina Center for Behavioral Health όπου στηρίζει ανθρώπους με προβλήματα συμπεριφοράς και άλλα ψυχολογικά θέματα και το Shriner’s Hospital for Children όπου κάνει παρέα στα άρρωστα παιδάκια.

Κάθεται δίπλα τους για να τη χαϊδέψουν και να νιώσουν ζεστασιά. Τα κάνει και χαμογελούν και πάλι.

Σύμφωνα με το προσωπικό της κλινικής η Harley κάνει πολύ σπουδαία δουλειά. Με το που μπαίνει μέσα στους θαλάμους τα παιδιά τρελαίνονται από τη χαρά τους και θέλουν να την πάρουν αγκαλιά. Και όταν είναι να φύγει, στενοχωριούνται και δεν βλέπουν την ώρα να την ξαναδούν. Η ίδια είναι τρυφερή και ήρεμη. Και μπορεί να μη βλέπει με τα μάτια, όμως βλέπει, όπως λέμε, και μάλιστα πολύ καλά με τα μάτια της καρδιάς της.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Η Τυφλή Σκυλίτσα Που Κάνει Παρέα Σε Άρρωστα Παιδάκια Σε Νοσοκομείο - 27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:47 μμ

[…] Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου.Πηγή: petpet.news […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο