Μουσικός του Μπρόντγουεϊ πηγαίνει στα καταφύγια και παίζει βιολί στα ζωάκια για να νιώσουν καλύτερα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Martin Agee είναι επαγγελματίας μουσικός του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αγαπάει πολύ τα ζώα και προσπαθεί να κάνει πράγματα για αυτά.

Και πραγματικά κάνει κάτι σπάνιο και μοναδικό. Στον ελεύθερο χρόνο του, τα τελευταία δυο χρόνια, πηγαίνει σε καταφύγια γνωστής φιλοζωικής οργάνωσης στην Αμερική και παίζει βιολί στα ζώα που βρίσκονται εκεί. Ζώα παρατημένα, κακοποιημένα, ζώα άρρωστα, γέρικα, που ζουν σε ένα κλουβί χωρίς παρέα και αγάπη. Ο Agee τους παίζει σονάτες των αγαπημένων του Bach, Beethoven και Handel.

Τα ζώα στα καταφύγια έχουν υψηλά επίπεδα στρες και νιώθουν ιδιαίτερη μοναξιά. Η μουσική τα χαλαρώνει και δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη. Σε πολλά μάλιστα καταφύγια οι υπεύθυνοι έχουν βάλει να παίζει κλασική μουσική-θεωρείται η ιδανικότερη- για να μειωθεί το στρες των ζώων, κάτι που έχει παρατηρηθεί στην πράξη.

Εκτός από τη χαλαρή και ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργείται, τα ζώα βοηθιούνται πολύ στο να κοινωνικοποιηθούν και να εμπιστευτούν τους ανθρώπους ξανά, καθώς πολλά από αυτά είναι κακοποιημένα. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βρουν ένα σπίτι.

Αυτό που κάνει ο Agee είναι πραγματικά μοναδικό. Αυτόν τον καιρό ο μουσικός συμμετέχει στην παράσταση του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη “West Side Story”.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο